Oversvømmelse koster DR millioner

Regningen efter sommerens oversvømmelse i DR Byens kælder bliver væsentligt større end først antaget.

Foto: Lea Meilandt Mathiesen
Fredag den 11. juli blev en dyr dag for DR. Et kraftigt regnvejr over Amager endte med massive oversvømmelser i kælderen under DR Byen. Nu er regningen ved at være gjort op, og lægger man værdien af de ødelagte instrumenter, rekvisitter og dekorationer sammen med bygningsskaderne, ender den samlede regning på mindst to millioner kroner. Den første melding lød på mindst én million.

Det fortæller områdechef for programspecialisterne,Tanja Lauridsen, og proceskoordinator i DR TES Bygningsteknik, Henrik Skjøt, til DRs nyhedsbrev Dråben.

En del af skaderne bliver aldrig gjort op, fordi det drejer som instrumenter, som DR ikke har tænkt sig at erstatte. Heriblandt klaverer, pianetter og el-orgler, som stod i et af kælderrummene, hvor vandet nåede op i næsten 80 cm højt op.

»Havde vi haft en forsikringssum, der skulle gøres op, er det instrumenter for en lille halv million kroner, der er gået tabt. Men der har jeg måttet træffe et valg om, at så har vi bare ikke de instrumenter mere. Det er ærgerligt, men vi skal jo spare,« siger Tanja Lauridsen til Dråben.

Vandskaderne er blandt andet ødelagt to Steinway-flygler til en værdi af minimum 150.000 kroner stykket. Et af dem bliver erstattet. DR oplyser, at det desuden kommer til at koste 400.000 at bygge nye scenedekorationer.

Dyr oprydning
Det er imidlertid ikke kun skader på instrumenter, dekorationer og rekvisitter, der koster. Skaderne på bygningerne er også omfattende. Vandet har blandt andet givet skimmelsvamp i en række store mobile reoler.

Alene udskiftningen af bundpladerne i reolerne kommer til at koste mere end 700.000 kroner. Dertil kommer det øvrige oprydningsarbejde.

»Vi har ikke det totale overblik endnu, men vi kommer i hvert fald op i millionklassen,« siger Henrik Skjøt om den del af regningen.

Efter oversvømmelsen er der blevet installeret vandalarmer og bygget en barriere, der skal standse vandet ved fremtidige oversvømmelser. Og den har allerede været i brug.

»Der har været to-tre kraftige regnskyl siden den store oversvømmelse, og den ene gang fik vi faktisk vand i kælderrummet, men det blev holdt tilbage af den barriere, de har bygget. Heldigvis,« siger Tanja Lauridsen til Dråben.