Overskudsgraden volder kvaler for Santa Fe

Flytteforretningen Santa Fe Group (tidl. ØK) leverede omsætningsfremgang i første kvartal, men formåede ikke at veksle salgsstigningen til bedre indtjening.

Omsætningen i Santa Fe, der tog det navn i kurslisterne, efter at ØK solgte fødevareaktiviteterne i Venezuela, steg til 83,2 mio. euro fra 70,9 mio. euro. Derimod vendte driftsresultat (EBIT) til et underskud på 3,4 mio. euro fra 1,8 mio. euro. På bundlinjen blev det til et underskud på 3,6 mio. euro, mens pengestrømmene fra driften var et plus på 0,2 mio. euro.

- Udfordringerne for vores driftsmargin og pengestrømme viste sig tydeligt i præstationerne i første kvartal og forbliver et hovedfokus for ledelsen. Dog fortsætter vores udviklingsmomentum med vækst i Moving & Relocation Services og på nye kunder, mest bemærkelsesværdigt med kapringen af en ny strategisk kunde i første kvartal, siger administrerende direktør Martin Thaysen i regnskabet.

Den nye kunde - en agrokemisk virksomhed - vil bidrage med en årlig omsætning på 11 mio. euro.

For 2015 fastholdes forventningerne om en moderat vækst i omsætningen i forhold til 2014, hvor omsætningen endte på 338,1 mio. euro.

Driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster ventes stadig at lande i intervallet 13,4-16,1 mio. euro. Forventningerne kan dog flytte på sig i løbet af året.

- Helårsforventningerne vil blive opdateret i løbet af året, når forskellige strategiske evalueringer er gennemført, hedder det i regnskabet.