Overskuddet dykkede hos H&M i andet kvartal - årets mål er sværere at nå

(AP Photo/Mark Lennihan, File) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mark Lennihan

Der var flere udfordringer i de første seks måneder af regnskabsåret 2017/18 end ventet for den svenske tøjkæde Hennes & Mauritz, og det gør det sværere at nå selskabets eget mål for driftsresultatet for hele året.

Sådan lyder det fra Karl-Johan Persson, der er administrerende direktør hos H&M, på en pressekonference i Stockholm, efter at tøjkæden torsdag morgen fremlagde regnskabstal for andet kvartal, der for selskabet løber fra marts til udgangen af maj. Det skriver Bloomberg News.

»Men der er stadig seks måneder endnu, så nu må vi se,« siger han ifølge mediet.

Han tror på, at andet halvår vil byde på en "gradvis" forbedring, og at resultatet her vil blive bedre end i første halvår af 2018 - og også andet halvår af 2017.

Regnskabet fra H&M viste et overskud før skat på 6,01 mia. svenske kr. i andet kvartal. Det svarer til et fald på 22 pct. fra samme periode året før, og det var ifølge Bloomberg News også en smule under analytikernes estimat på 6,28 mia. svenske kr.

Tidligere i juni offentliggjorde den svenske kæde en handelsopdatering, og her fremgik det desuden, at tøjgiganten i andet kvartal omsatte for 51,98 mia. svenske kr., mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en omsætning på 52,55 mia. svenske kr.

Af dagens regnskab fremgår det, at H&M fortsat er ramt af et ophobende varelager. Det er blevet forværret, da selskabet blandt andet har indført et ny logistiksystem for at gøre forsendelserne hurtigere, men i nogle lande er selskabet løbet ind i udfordringer.

/ritzau/FINANS