Overskud i sparekasse trods krise

Frøs Herreds Sparekasse fik overskud i 2008 trods finanskrise og udgifter til bankpakke I. Sparekassen er klar med egen vækstpakke til virksomheder og private.

For 21. år i træk kan Frøs Herreds Sparekasse notere sig et overskud. Sidste år fik den syd- og sønderjyske sparekasse et overskud efter skat på 0,9 millioner kroner - herfra er trukket udgifter til bankpakke I på 7,2 millioner, oplyser sparekassen.

Kurt Jensen, administrerende direktør i Frøs Herreds Sparekasse, ærgrer sig over, at bankpakke I æder sig kraftigt ind på resultatet:

- Udgifterne i forbindelse med bankpakken ryger direkte fra resultatet på bundlinjen. Vi førte en forsigtig udlånspolitik i de år, hvor meget risikovillige banker tjente enorme beløb. De har så at sige nydt middagen og lader nu os andre betale regningen, siger Kurt Jensen.

Men trods finanskrise og dommedagstale går Frøs Herreds Sparekasse mod strømmen. Sparekassen har lanceret en lokal vækstpakke til gavn for privatkunder og lokale virksomheder. Den består af attraktive byggekreditter, iværksætterlån, vækstlån til etablerede virksomheder, CO2-lån til energioptimering af bygninger samt særlige førstegangskøber-boliglån. Alt i alt er der afsat 300 millioner kroner.

/ritzau/