Overraskende nedjustering fra Københavns Lufthavne

Københavns lufthavne har sendt en overraskende nedjustering på gaden i forbindelse med halvårsregnskabet. Dermed en hård start for den nye topchef Brian Petersen Opdateret

Massive investeringer i forbedrede sikkerhedskontroller har belastet Københavns Lufthavne i en sådan grad, at lufthavnsselskabet nu nedjusterer sine forventninger til, hvor stort resultatet før skat ventes at blive i år.

Tidligere ventede Københavns Lufthavne en vækst i resultatet før skat på mellem 5 og 10 pct., men nu melder lufthavnskoncernen, at resultatet snarere vil være på niveau med helårsresutlatet for 2006.

Samtidig reducerer Københavns Lufthavne forventningerne til passagervæksten til 3-5 pct. mod en tidligere forventet passagervækst på mellem 4-6 pct.

Københavns Lufthavne præsenterede mandag et halvårsregnskab, der viste et resultat før skat på 760 mio. kr., hvilket er en solid stigning i forhold til samme periode sidste år, hvor resultatet før skat var på 546 mio. kr.

Omsætningen faldt dog en smule, til 1,390 mia. kr., mod 1,395 mia. kr. i første halvår 2006. Det oplyser selskabet i halvårsregnskabet. Egenkapitalen er dog steget, og ligger nu 3,4 mia. kr. sammenlignet ned 3,1 mia. kr. i samme periode sidste år.

I forbindelse med Københavns Lufthavnes halvårsregnskab oplyser selskabet, at der vil blive udloddet et ekstraordinært udbytte på 200 mio. kr. til selskabets aktionærer.

- Udbyttepolitikken med en årlig pay out ratio på 100 pct. er uændret. Fremadrettet tilsigtes halvårlige ekstraordinære udbytter, svarende til halvårsresultatet efter skat, skriver koncernen i regnskabet.

(RB-Børsen)