Overraskende farvel til Eccos kronprins

Den oplagte kronprins i skokoncernen Ecco stopper overraskende. Michael Hauge Sørensen forlader virksomheden og vender tilbage til Asien.

Eccos hidtidige kronprins Michael Hauge Sørensen forlader den danske skokoncern og vender tilbage til Asien, hvor han dog fortsat vil rådgive virksomheden i Bjerringbro. Foto: Mads Nissen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eccos viceadm. direktør og mulige kronprins Michael Hauge Sørensen stopper pludselig i skokoncernen. Savnet af Asien var blevet for stort, og han forlader Ecco uden planer for fremtiden.

»Under mit otte år lange ophold i Asien må jeg være ærlig og sige, at jeg har tabt mit hjerte til regionen. Jeg har altid betragtet Hong Kong som mit andet hjem. Derfor har jeg besluttet, at det nok ikke var et dårligt tidspunkt at give mig ud på nye eventyr,« siger den afgående direktør.

Michael Hauge Sørensen er manden bag den bemærkelsesværdige succes, som Ecco i de senere år har haft i Asien. Han opbyggede fra 2002 aktiviteter i området for stort set ingenting. Det betød, at han efter otte år i Hong Kong blev hentet hjem til Danmark som global salgsdirektør. Allerede året efter blev han forfremmet til nummer to i koncernen efter adm. direktør Dieter Kasprzak. Han var spået til at være den oplagte kandidat til en dag at blive øverste chef for Ecco. Men han siger i dag, at han aldrig har haft det mål.

»Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det. Ecco er ikke drevet af en mand, men det er en virksomhed, hvor vi løfter i flok. Det har aldrig været en refleksion for mig,« siger Michael Hauge Sørensen.

Da han kom tilbage til Danmark, valgte han at bosætte sig i Hamborg et par hundrede kilometer fra Bredebro, hvor Eccos hovedkvarter ligger. Men Michael Hauge Sørensen og hans koreanske bedre halvdel har ikke kunnet vende sig til Nordeuropa. Nu vender de sammen hjem til Asien.

»Jeg har en stor forkærlighed for en region, som jeg aldrig helt har forladt mentalt og følelsesmæssigt. Jeg har også en kæreste, som kommer fra den del af verden, så der er mange faktorer,« siger Michael Hauge Sørensen.

Han har ikke præcise planer for fremtiden. Men han håber at få opgaver for Ecco.

»Jeg håber, at jeg vil forblive involveret med Ecco i et eller andet omfang,« siger Michael Hauge Sørensen, der i første omgang fortsætter som rådgiver for bestyrelsen.

Han siger, at tiden i Hong Kong, hvor han byggede skoforretningen op, er det, han i dag mest husker.

»Det eventyr, jeg har været igennem specielt i Asien, har jeg været meget stolt af. Det ser jeg som mit svendestykke,« siger han.

Karsten Borch, Ecco-bestyrelsens næstformand, håber, at den afgående direktør vil fortsætte med at være involveret i Ecco.

»Vi håber, at når Michael har fundet på plads i sin lejlighed i Hong Kong, vil han være interesseret i at lave bestyrelsesarbejde og specialopgaver for os,« siger Karsten Borch.

Næstformanden siger, at indtil videre fortsætter Eccos direktionen uden en ny viceadm. direktør.

»Det her var en overraskende udvikling. Selvfølgelig kunne vi alle sammen se, at det var Asien, der trak. Men vi havde ikke regnet med det, og vi har ikke nogen afløser klar. Men nu har vi en direktion med fem mand,« siger Karsten Korch.

Ecco har de senere år haft kraftig fremgang. Den danske skokoncern er løbet fra konkurrenterne på flere markeder og fremlagde i marts det bedste årsregnskab nogensinde med et overskud på 1,1 mia. kroner.

Selskabet, der tidligere havde et ry for særligt fodformede sko, fremstiller i dag både højhælede damesko og golfsko. Det er sket, mens Europa fylder mindre og mindre i Ecco. I stedet er der markederne i Asien og Nordamerika, der buldrer frem.

»Det er ikke godt at miste en så dygtig fyr som Michael. Men skulle det endelig være, er vi efter to rekordår bedre rustet, end hvis det her var sket for ti år siden,« siger Karsten Borch.

Ecco er ejet af Danmarks rigeste kvinde, Hanni Toosbuy Kasprzak, og hendes to børn, OL-dressurrytter Anna Kasprzak og elitegolfspiller André Kasprzak.