Overraskende fald i salg af virksomheder i 2014

Antal virksomhedssalg og fusioner i Danmark faldt overraskende sidste år. Særligt uro på finansielle markeder, kriserne i Rusland og Mellemøsten og den faldende oliepris står bag.

Foto: Søren Bidstrup.
Læs mere
Fold sammen

Det forgangne år var ellers forudset af flere corporate finance-selskaber til at blive et rekordår i virksomhedstransaktioner, men i stedet sås et fald på 4 pct. i forhold til 2013. Særligt faldt aktiviteten den sidste del af året stærkt påvirket af den makroøkonomiske udvikling.

Det skriver Børsen.

Dog skal den faldende aktivitet ikke nødvendigvis ses som et tegn på et dårligt marked, da det særligt er veldrevne virksomheder, der driver salgene og ikke nødlidende som under finanskrisen, understreges det af kapitalfonde over for Børsen.

- Det er bestemt ikke noget dårligt marked, for der er masser af aktivitet. Og dem,der sælger i dag, stiller større krav end tidligere og er mere fokuseret på prisen. Det er et ganske godt marked at være sælger i for tiden, og det tror jeg også påvirker udviklingen, vurderer Steffen Thomsen, der er partner i investeringsfonden Adelis Equity Partners, over for avisen.

Steffen Thomsen anslår desuden, at set over en cyklus på 15-20 år ligger det nuværende aktivitetsniveau over gennemsnittet.