Overlever Opel dagen i dag?

Fredag afgør den kriseramte, amerikanske bilgigant General Motors måske om tyske Opel skal sælges. Nu blander den britiske regering sig i forhandlingerne.

Foto: Johannes Eisele, Reuters.. Skæbnedag for tyske Opel. Usikkerhed om fremtiden.
Læs mere
Fold sammen
Direktionen for den kriseramte, amerikanske bilgigant General Motors, GM, vil fredag diskutere salget af tyske Opel, som GM vil skille sig af med i forbindelse med en rekonstruktion. Det oplyser en af direktørerne, som ikke vil have sit navn frem, skriver Ritzau.

Den Tyske Bundesregering forventer derudover "et klart signal om salget fredag."Bundeskanzler Angela Merkel, melder ifølge Der Spiegel ud, at hun håber på, at bilvirksomheden Magna vil overtage Opel.

GM, der kom ud af en betalingsstandsning for en måned siden og ejes af den amerikanske regering, er under pres fra den tyske regering for at sælge Opel til et konsortium af canadiske Magna, der bakkes op af en statsejet russisk bank.

Det er dog en udbredt opfattelse, at GM's ledelse foretrækker, at Opel, der også er i vanskeligheder, sælges til en i Bruxelles baseret investeringsgruppe RHJ Internationale, fordi GM forventer, at selskabet kan købe Opel tilbage igen under bedre tider.

Britisk regering blander sig
Den britiske regering appellerer - ifølge tyske Der Spiegel - til GM om ikke at bukke under og sælge Opel fra. UK-Erhvervsminister Peter Mandelson forsøger dermed at sikre overlevelse for britiske Vauxhall.

Vauxhall beskæftiger 5000 arbejdere i Storbritannien og er det britiske søstermærke til det tidligere GM-datterselskab Opel.