Overblik over IT Factory-skandalen

Her er en oversigt over de seneste dages vigtigste begivenheder i, hvad der er kaldt Danmarks største erhvervsskandale.

Foto: Andreas Hagemann Bro / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

5. december, fredag: Ifølge Jyllands-Posten er Bagger muligvis i Panama. På hans hemmelige kontor er der ifølge avisen blevet fundet dokumenter, der viser, at han har oprettet en bankkonto og et selskab i det mellemamerikanske land, der er kendt for at tiltrække udlændinge, som gerne vil gemme sig for myndighederne.

4. december, torsdag: Retten i Lyngby holder grundlovsforhør. Stein Bagger sigtes for bedrageri og underslæb af særligt grov karakter for en milliard kroner. Retten udsteder en international arrestordre på Stein Bagger. Han er nu en jaget mand over hele kloden.

Der rejses hård kritik af revisionsselskabet KPMG, der så sent som i sommer gav IT Factorys en blank revisionspåtegning.

Sidst på aftenen ransager Bagmandspolitiet Stein Baggers private lejlighed. Også Stein Baggers partner, Allan Vestergaard, får sin bopæl ransaget.

3. december, onsdag: Stadig ingen livstegn fra Stein Bagger.

2. december, tirsdag: Edinburgh Business School oplyser, at Stein Bagger ikke som hævdet har en MBA-titel fra skolen men bekræfter, at han har været elev.

Nordens største IT-leverandør, Topnordic, bekræfter, at Stein Bagger selv henvendte sig i august 2007 for at få omfaktureret en stor regning, som skulle sendes til et datterselskab i Norge. Topnordic nægtede og gik til skattevæsenet og senere kriminalpolitiet.

Rockergruppen Hells Angels bekræfter, at en HA-rocker gennem et år har været bodyguard for Stein Bagger.

Jensbys presserådgiver, Erik Ove, siger, at svindelen kan vise sig at være dobbelt så stor som hidtil antaget.

1. december, mandag: Mandag morgen anmelder Asger Jensby Stein Bagger til bagmandspolitiet for systematisk bedrageri for omkring en halv milliard kroner, og IT Factory begæres konkurs.

30. november, søndag: Jensby og hans folk får adgang til kontoret på Schæffergården og finder »en tegning til en omfattende bedragerisag«. Angiveligt findes der leasingkontrakter med Asger Jensbys forfalskede underskrift.

29. november, lørdag: Undersøgelserne fortsætter. Sent lørdag fortæller en medarbejder, at IT Factory siden november har lejet et ekstra kontor på det nærliggende konferencehotel Schæffergården.

28. november, fredag: Kl. 03 har Stein Bagger været koblet på nettet.

Asger Jensby kontakter fredag morgen IT Factorys ledelse og begynder en undersøgelse af selskabet. Man finder ingen uregelmæssigheder.

Der holdes hemmeligt retsmøde ved retten i Lyngby. Øjensynligt får politiet her tilladelse til at aflytte Stein Baggers og andres telefoner.

27. november, torsdag: Stein Bagger forlader selskabet for at deltage i en telefonkonference. Han meddeler, at han er tilbage ved 18-19-tiden; han dukker aldrig op. Kl. 13 er hans pas stemplet ud af Abu Dhabi lufthavn.

Om aftenen tildeles IT Factory prisen som årets entreprenørvirksomhed af revisionsfirmaet Ernst & Young og dagbladet Børsen.

Bestyrelsesformand for og medejer af IT Factory, Asger Jensby, bliver torsdag aften kontaktet af voldsofferet, Allan Vestergaard, der præsenterer sig som Stein Baggers finansielle rådgiver og den overraskende ejer af 22,5 procent af IT Factory og vil overtage Jensbys ejerandel for en milliard kroner.

Stein Baggers kone kontakter Jensby om sin mands forsvinden. Jensby fornemmer, at noget er helt galt.

26. november, onsdag: Stein Bagger tager på kombineret forretnings- og privatrejse, planlagt til og med søndag, med sin kone, ejendomsmægleren Anette Uttental og to vennepar - Klaus Riskærs ekskone Anne Mette Sølbeck, hendes mand og medejer af IT Factory Peter Sølbeck, personalechef i IT Factory Kim Meier og hans hustru.

24. november, mandag: I Farum i Nordsjælland bliver en person i kredsen omkring Stein Bagger overfaldet uden for sit hjem.

LÆS MERE