Over halvdelen af kunderne i Danske Bank vil skifte

56 procent af kunderne i Danske Bank vil sandsynligvis skifte bank, viser ny megafonmåling.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

En ny megafonmåling for TV 2 viser, at 56 procent af Danske Banks kunder nu sandsynligvis vil skifte bank, mens 73 procent svarer, at det i høj grad er bankens ansvar at servicere alle uanset deres økonomiske situation. Det oplyser TV 2 Nyhederne.

Og ifølge Caspar Rose, professor i økonomi og virksomhedsledelse, bliver det de lokale og regionale banker, der kommer til at nyde godt af flugten fra Danske Bank. Det skyldes, at kunderne i netop de mindre banker har en form for lokal forankring, forklarer han til TV 2 Nyhederne.

I Danske Bank håber man dog på at kunne overbevise kunderne om at blive.

- Jeg kan se nu, både på de besøg jeg har haft i dag, og når jeg taler med vores kundelinje, at når vi rent faktisk er i dialog med kunderne, så lykkedes det i betydelig grad at forklare kunderne om fordelene og gennemsigtigheden. Så må tiden jo vise, om det er godt nok, siger direktør i Danske Bank Tonny Thierry Andersen til TV2 Nyhederne.

Meldingen kommer få dage efter, at Danske Bank varslede, at banken vil indføre gebyrer for små kunder - og det gælder uanset hvor meget, den enkelte kunde benytter sig af banken.