Over 90.000 støtter Uber i London

Få timer efter at britiske myndigheder foreslog at stramme reglerne for minitaxi-virksomheder i London, der kan få betydning for Uber, har mere end 90.000 mennesker underskrevet erklæringer om, at de støtter den omstridte virksomhed.

Taxachaufførerne demonstrerede d. 26. maj.mod Uber i London, men nu imødekommer Transport for London taxachaufførernes protester. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEON NEAL

I går fremlagde den myndighed, der har ansvaret for al offentlig transport i London, Transport for London (TfL), et forslag om en række nye og strammere regler for private-taxi køretøjer.

Uber sendte hurtigt meddelelser til deres registrerede kunder for at bede dem om, at de skulle lade TfL vide, at ”passagerer og chauffører kommer først.”

Under 24 timer efter forslaget, var blevet stillet, mødte Uber massiv opbakning. Over 90.000 tilkendegav deres støtte ved at underskrive erklæringen, der rettes til TfL. Uber havde et erklæret mål om at få 100.000 til at underskrifte, skriver Financial Times.

Transport for Londons forslag vil ramme firmaer som Uber og Hailo, fordi de – hvis det bliver gennemført – skal vente fem minutter efter, at de er blevet booket til en tur, før de må hente kunden.

Andre forslag kan forhindre private taxi-virksomheder i at vise kort, så kunderne ikke længere kan holde øje med, hvor chaufførerne opholder sig.

Forslagene om strammere regler kommer efter, at Ubers markedsandel er støt stigende. Deres indtrængen på markedet er til stor frustration for taxachaufførerne, som påpeger, at den manglende regulering er en skævvridning af markedet, som de lider under.