Otte huse solgt for under en 10'er

En oversigt over tvangsauktioner viser, at der i år er blevet tinglyst salg, hvor prisen er usandsynlig lav.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der blev brugt næsten en kvart milliard kroner på at købe de 10 dyreste villaer i år, men fast ejendom kan også fås til næsten ingen penge.

En oversigt fra tvangsauktionsportalen itvang.dk viser, at der i år er blevet tinglyst otte salg via tvangsauktion, hvor prisen er landet på én krone.

De nye ejere er dog ikke sluppet helt så billigt.

Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Udover salgsprisen skal der betales det såkaldte størstebeløb, som dækker omkostninger til blandt andet advokat, annoncering, skyldige ejendomsskatter og skyldig brandforsikring, og som let løbe op i mere end 50.000 kr.

Samtidig vil mange af de billigste villaer ofte være i så dårlig stand, at de skal totalrenoveres, fortæller Frederik Rovsing, der er direktør for itvang.dk.

–De reelle omkostninger kan derfor være flere hundrede tusinde kroner, men det kan jo stadig godt være en lav pris for en villa, siger han.

Billigere at handle på auktion næste år

Til næste år bliver tvangsauktionsreglerne ændret, så advokatfirmaerne, der typisk håndterer tvangsauktionerne, ikke længere er lovmæssigt forpligtede til at annoncere i dagblade.

Dermed er der ifølge Frederik Rovsing udsigt til, at prisen for at handle på tvangsauktion bliver betydeligt lavere.

– Vi kan se på auktionsopstillingerne, at annonceomkostningerne ofte løber op i 20.000-30.000 kroner, og den omkostning har køberen tidligere skullet dække.

Når man trækker pengene for avisannoncering ud af regnskabet, vil man derfor i mange tilfælde kunne halvere prisen for at handle på auktion, siger han.

Indtil videre er der tinglyst 685 tvangsauktioner over villaer og rækkehuse i 2014.

Se de otte 1-kronesvillaer her.