Ørsted er klar til brexit men frygter det ikke

Foto: Mads Claus Rasmussen. Hos Ørsted tager man Storbritanniens udmeldelse af EU med ro. Storbritannien er energigigantens største marked, men Ørsted frygter ikke, at den politiske usikkerhed kommer til at have en indflydelse på forretningen.
Læs mere
Fold sammen

Hos Ørsted tager man Storbritanniens udmeldelse af EU med ro. Storbritannien er energigigantens største marked, men Ørsted frygter ikke, at den politiske usikkerhed kommer til at have en indflydelse på forretningen.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Efter at Storbritannien i 2016 stemte for at løsrive sig fra EU, har den britiske regering uden held forsøgt at få en aftale med EU på plads. Men selv om landet står uden for EU til marts, indtil videre uden en aftale, frygter Ørsted ikke, at brexit får konsekvenser for koncernen.

»På lang sigt tror jeg ikke, det vil påvirke os overhovedet, for kursen mod bæredygtig energi er ret klar. Storbritannien har nogle juridisk bindende mål om at reducere udledningen af CO2, og i og med at vi har nedbragt omkostningerne på havvind, er der en ret stor forpligtelse til det,« siger Matthew Wright, der er administrerende direktør for Ørsted i Storbritannien, til Børsen.

Også senioranalytiker Morten Imsgard hos Sydbank vurderer, at koncernens investorer kan være rolige i forbindelse med Ørsteds fremtid i Storbritannien. Han begrunder det med, at Storbritannien er meget dedikeret i sine bestræbelser for at få bragt landet elforsyning over mod vedvarende energikilder, og her har landet en speciel forkærlighed for havvind.

Matthew Wright erkender, at brexit kan have konsekvenser på kort sigt, hvis Storbritannien og EU ikke når til enighed. Her er det især import og eksport og arbejdskraftens frie bevægelighed, der kan påvirkes. Han understreger dog, at det er problemer, koncernen kan planlægge sig ud af.

Ørsted åbnede i sidste uge verdens største havvindmøllepark, Walney Extension, i Barrow i Storbritannien og er derfor oppe på 11 offshore-vindparker i England, og der er to mere på vej.