Orphazyme sælger aktier til højeste pris - får værdi på 1,6 milliarder kr.

Orphazyme går torsdag på børsen i København, og udbudsprisen for selskabets aktier er landet på 80 kr., hvilket værdisætter biotekselskabet til 1594 mio. kr.

Der er rift om børsdebutanten Orphazymes aktier. Her ses biotekselskabets ledelse: Anders Vadsholt (th) Chief Financial Officer, Thomas Kirkegaard Jensen (th), PhD Chief Scientific Officer og Anders Hinsby, (i midten) PhD Chief Executive Officer Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet har solgt 7,5 mio. nye aktier, og derudover har de banker, der sender selskabet på børsen, mulighed for at sælge yderligere 1,13 mio. aktier, oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Orphazyme får 600 mio. kr. i kassen fra aktiesalget, og pengene skal bruges til at finansiere Orphazymes udvikling af en lægemiddelkandidat, som ifølge selskabet har potentiale som behandling mod fire forskellige sjældne sygdomme.

Da biotekselskabet kom med sine børsplaner i oktober, var udbudskursen lagt i intervallet 64-80 kr., og Orphazyme har dermed haft held til at sælge aktier til den højeste pris.

SEB, Vækstfonden, BankInvest, Handelsbanken og Spar Nord havde på forhånd givet tilsagn om at købe 38,3 pct. af aktierne.

Ingen af Orphazymes nuværende ejere, som blandt andet tæller Novo Holdings, Sunstone, Aescap og LSP, har solgt aktier i forbindelse med børsnoteringen.

Orphazymes bestyrelse er forud for torsdagens børsnotering blevet udvidet med Anders Hedegaard, nuværende direktør for GN Store Nords høreapparatdivision, GN Hearing, samt Catherine Mokheibir, der sidder i flere bestyrelser, herunder som formand i Medday og menigt medlem i Zealand Pharma.