Ordreboom hos norsk byggekæmpe i Danmark

Et af landets største byggefirmaer fik stort set uændret omsætning i 2013, men tjente mere og fik fyldt godt op i ordrebogen.

Entreprenørkoncernen Hoffman har været med til flere udvidelser af Rødovre Centrum Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Norskejede Hoffmann - landets ældste byggekoncern og en af de største - skruede op for både indtjening og ordreindgangen i 2013, selv om omsætningen stod næsten stille på knap 1,3 milliarder kroner.

Overskuddet voksede med en tredjedel til 70 millioner kroner, og dermed steg overskudsgraden fra 4,1 procent af salget til 5,5 procent - dermed har Hoffmann nået sit mål for 2015 om at tjene en femmer for hver hundredekroneseddel i omsætning.

Samtidig voksede ordrebeholdningen med godt 40 procent til halvanden milliard. En god del af forklaringen er, at Hoffmann for nylig vandt den 450 millioner kroner store opgave med at opføre en stor kontorbygning i Lyngby. Den bliver, som tidligere omtalt af Berlingske Business, nyt dansk Microsoft-hovedsæde med Danica Pension som ejer og udlejer.Med den tykkere ordrebog bliver 2014-salget "formentlig" højere, vurderer Hoffmann-ledelsen, men påpeger, at byggebranchen "fortsat er presset af for lav aktivitet", blandt andet fordi flere store konkurser har presset entreprenører og leverandører på likviditeten.Hoffmann kunne sidste år fejre sit 150 års jubilæum og har siden 2000 været ejet af norske børsnoterede Veidekke-koncern, som i 2013 øgede sin samlede omsætning med ti procent til 6,1 milliard norske kroner eller 5,4 milliarder dansk.

Et af Hoffmanns specialer er butikscentre - firmaet har stået bag flere udvidelser af Rødovre Centrum og er i øjeblikket i gang med at gøre Frederiksberg Centret større og med at omdanne en del af City 2 i Høje-Taastrup til outlet-center.