Ordre-svipser i Rovsing koster nedskæringer

Det kommer til at koste nedskæringer i teknologiselskabet Rovsing, at selskabet - fuldstændig overraskende for ledelsen - er blevet forbigået i forhold til en ordre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det konstaterer administrerende direktør Søren Anker Rasmussen over for RB-Børsen.

- Vi har arbejdet benhårdt i to år på at lave en turnaround, og vores mål var indtil for ganske nylig, at lave et nulresultat i år. På baggrund af den eksisterende ordremasse så kan vi se, at det i hvert fald lykkes næste år. Vi tager ikke nogen chancer med noget. Vi skærer ind, så vi i dag er sikre på, at vi giver overskud næste år (regnskabsåret 2010/11, red.), siger Søren Anker Rasmussen.

Han fortæller videre, at det også kommer til at betyde en gradvis reduktion af medarbejdertallet - hvis altså ikke nye ordrer ændrer på det billede.

Udmeldingen kommer efter, at Rovsing har opgivet at nå et lille overskud på driften i indeværende regnskabsår, men i stedet må nøjes med et underskud på den post på 6-9 mio. kr. Det skyldtes, at selskabet er blevet forbigået til en ordre, som man ellers var fuldstændig overbevist om, at man ville få. OHB-konsortiet fravalgte nemlig i sidste øjeblik det danske selskab som leverandør til en ordre til Galileo-satellitprogrammet.

- Jeg har selv deltaget i de forhandlingsmøder med dem, og det er gået fantastisk godt. Der var en helt fantastisk stemning omkring bordet, og fra vores side var vi helt overbeviste om, at vi fik denne her ordre, siger Søren Anker Rasmussen.

Rovsing har stadig til gode at få en officiel forklaring på, hvorfor man blev forbigået til ordren, men direktøren har på fornemmelsen, at det skyldes, at selskabets produkt endnu ikke er færdigudviklet.
- Både teknisk og økonomisk er vi overordentligt konkurrencedygtige, men man har ikke turdet tage denne her risiko på et produkt, der ikke er helt fuldstændig færdigt. Det er næsten færdigt, men ikke helt færdigt, siger Søren Anker Rasmussen.

På spørgsmålet, om han mener, at selskabet har været optimistiske, svarer han følgende:

- Vi ved, at det er blevet afgjort på en knivsæg det her. Det vi - efter mange år i rumfart - har set i de forhandlinger, så var der en tone i forhandlingerne, som - 100 pct. sikkert vil jeg næsten sige - pegede på, at vi ville få denne her ordre. Om den ændrede beslutning så er kommet fra topledelsen eller andre steder fra, kan vi ikke sige, men de mennesker, vi har forhandlet med, har haft en sådan attitude under forhandlingerne, at vi ikke har kunnet forestille os andet end, at den ordre ville lande hos Rovsing, siger Søren Anker Rasmussen, som ikke har set noget lignende i 25 år i branchen.

Selskabet kommer med periodemeddelelse for tredje kvartal den 19. maj, mens årsregnskabet for 2009/10 offentliggøres den 17. september.

RB-Børsen