Ordførere er tændte på aktie-crowdfunding

Dialog. Både Socialdemokraterne og de Radikale vil tage kontakt til crowdfunding-forening med henblik på at opbløde lovgivning for aktie-crowdfunding. Erhvervsordfører Benny Engelbrecht (S) kalder aktie-crowdfunding for »umådelig interessant«.

Det ser ofte sort ud for iværksættere, når de skal skaffe kapital til at etablere virksomhed. Politikere vil gerne se på muligheden for at bane vej for aktie-crowdfunding i Danmark. Fold sammen
Læs mere

Mens aktører inden for det danske crowdfunding-miljø savner bedre vilkår eller en decideret lov målrettet aktie-crowdfunding, vil erhvervsordførerne for både Socialdemokraterne og de Radikale se nærmere på problemstillingen.

Benny Engelbrecht (S) er meget tændt på ideen om aktie-crowdfunding, som han har fulgt gennem nogen tid, og som han i øvrigt ligesom Danish Crowdfunding Association sammenligner med andelsbevægelsen.

Han meddeler derfor, at han vil sætte sig ned med Danish Crowdfunding Association for at klarlægge, hvordan det kan blive gjort lettere at få crowdfunding-platforme op at stå i Danmark.

»Crowdfunding er et umådeligt interessant redskab inden for forretningsudvikling. Det kan give en intensiv markedsafprøvning af produkter, allerede inden de er ude. Det giver i princippet muligheden for at lave et pitch for flere tusinde mennesker, som kan give en indikation af, om der er et potentielt markedsgrundlag,« siger han.

Han understreger, at man ikke skal forvente, at crowdfunding kan skabe et nyt Grundfos eller Carlsberg fra dag ét, men kan give mere plads til skæve idéer og måske blive katalysator for mere iværksætteri herhjemme.

»Jeg er nu bevidst om, at der er nogle udfordringer, så jeg vil tage kontakt til denne her organisation og få en dialog om de barrierer, der måtte være, og jeg vil meget gerne være med til at fjerne dem. Derfor vil jeg tage dem med til bordet i Erhvervsministeriet for at se, om det er noget, vi umiddelbart kan løse,« siger han

De Radikales erhvervsordfører, Andreas Steenberg, er ikke i samme grad bekendt med aktie-crowdfunding, men slår fast, at konceptet lyder meget spændende. Også han ønsker derfor et dialogmøde med Danish Crowdfunding Foundation.

»Generelt kan vi se, det er svært at tiltrække investeringer til SMVerne. Det er et stort problem, og derfor kan crowdfunding sagtens være noget, vi skal se på. Det lyder umiddelbart meget spændende,« siger han.