Oracle vil kopiere iPod

IT-giganten håber også i Danmark at kunne vinde nyt marked på »færdigpakker« efter købet af konkurrenten Sun.

Oracle, der nok mest er kendt for sine databaseprogrammer, har med købet af Sun fået langt mere i salgstasken, og det skal styrke giganten i Danmark, siger administrerende direktør Thomas Gregers Honoré. Foto: Oracle Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi har fået fuld valuta for pengene.«

Oracles opkøb af konkurrenten Sun har også i Danmark styrket IT-giganten, som med de mere positive indkøbsvinde hos virksomhederne har pakket salgstasken til at få flere aftaler om »færdigpakker« og en større fod indenfor hos tele- og medicinalselskaber.

Ganske som en iPod

»I Danmark er 80 Sun-medarbejdere nu flyttet ind hos Oracle. Overtagelsen er gået godt, og Suns kunder bliver ved med at købe Sun-hardware. Blandt andet har KMD og NNIT foretaget betydelige investeringer. Opkøbet betyder, at vi kan bygge hardware og software sammen i hele løsninger, der virker som en iPod: Når det tages ud af æsken, skal man ikke tænke på, hvad der er hardware og software - det virker bare,« siger Oracle Danmarks administrerende direktør, Thomas Gregers Honoré.

Det første af den slags produkter, Exadata, er solgt til Nordea Markets.

»Det handler om at gøre IT lettere, og med Sun-købet har vi både hardware, kundestyringssoftware (CRM) og såkaldt »middleware« (software, der knytter andre systemer sammen, red.). Alt er dog baseret på åbne standarder, så man godt kan vælge noget andet, men Oracle forventer på verdensplan at omsætte for omkring en milliard dollars på området, og det vil også udgøre en betydelig del af den danske omsætning,« siger Thomas Gregers Honoré.

Oracle har nu 290 medarbejdere i Danmark. Med Suns hardware - store servere - er der samtidig kommet en ny type af medarbejdere ind, nemlig kørende serviceteknikere, hvilket har givet Oracle et jyllandskontor i Skanderborg.

Gang i salget igen

Oracle Danmarks omsætning fordeler sig nu ligeligt mellem middleware, databaseprogrammer og hardware. Tilkomsten af Suns produkter betyder, at Oracles salgspartnere nu kan sælge det hele, samtidig med at Oracle selv går direkte til en række større kunder uden partnere som mellemmænd.

»Der er ved at komme vind i sejlene igen. Kunderne er igen begyndt at købe ind, projekter kommer i gang igen, og særligt på hardwaresiden skiftes der nu atter ud, selv om udviklingen i Europa er lidt langsommere end i USA. Jeg tror, at andelen af integrerede løsninger vil stige betydeligt. Vi står jo i den unikke position, at vi som den eneste leverandør kan levere det hele samlet - software og hardware,« siger Oracle-direktøren.

Oracle har på verdensplan de seneste seks år opkøbt 71 store og mindre softwarevirksomheder, hvoraf mange arbejder i egne nicher. Det betyder, at Oracle kan gå efter at levere komplette IT-løsninger til specifikke brancher. I Danmark er telebranchen, medicinalbranchen og bank- og finansverdenen i fokus.