Oracle har succes i skyen og går i overraskende plus

Det amerikanske softwarefirma Oracle leverede stærke resultater i det forskudte tredjekvartals-regnskab med afslutning ved udgangen af februar.

Foto: REUTERS/Robert Galbraith Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH

Især indtægter fra cloud-baserede aktiviteter øgede resultaterne, hvilket signalerer, at der er gode fremskridt i overgangen fra den traditionelle software-forretning.

Overskuddet løb op i 0,64 dollar per aktie, hvor analytikernes gennemsnitlige estimat lød på blot 0,02 dollar.

Salget af de vigtigste cloud-baserede produkter oversteg selskabets forventninger, og ifølge topchef Safra Catz kan vækstraterne stige yderligere.

»En af de ting, som investorerne har efterlyst er, at cloud-aktiviteterne virkelig tager form«, siger analytiker Bill Kreher fra Edward Jones & Co. til Bloomberg News.

Oracle godkendte samtidig et yderligere tilbagekøb på op til 10 mia. dollar under det eksisterende tilbagekøbsprogram. Det er den første udvidelse af tilbagekøbsplanerne siden september 2014.

Oracles omsætning faldt 3,4 pct. til 9,01 mia. dollar i kvartalet. Analytikere havde ventet et salg på 9,13 mia.- dollar. Justeret for valutakurser, var der tale om en lille stigning i salget.

Fjerde kvartal estimeres at vise et justeret overskud på 0,82-0,85 dollar per aktie, hvilket er en lille nedjustering af det hidtidige estimat på sammenlignet 0,83-0,86 dollar per aktie.

Oracle steg 3,6 pct. i eftermarkedet, mens den ordinære handel lukkede med et pus på 0,1 pct.