Oracle-bud bliver lavere næste gang

Opkøbet af IT-leverandøren BEA blev afvist. Skulle Oracle byde igen, bliver det under de 35 milliarder kroner, som det tidligere bud lød på, siger Oracle-chef Larry Ellison.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skulle IT-giganten Oracle stille med et nyt bud i sit forsøg på en fjendtlig overtagelse af det langt mindre BEA Systems, så bliver det til en lavere pris end de 35 milliarder kroner, som Oracle allerede har budt.

Det meddeler Oracles topchef, Larry Ellison, efter at BEA flere gange har frabedt sig at blive en del af det stadig mere omfattende Oracle-imperium.

»Hvis vi skulle komme med et nyt bud, ville prisen blive lavere,« siger Larry Ellison og kaldet det tidligere bud for »for højt nu«.

Oracle bød for en måned siden 35 milliarder for BEA, efter at også den omstridte, amerikanske milliardær Carl Icahn havde lagt billet ind på at overtage selskabet. BEA laver software, der ligger som et mellemlag mellem andre programmer og får dem til at kunne arbejde sammen.

Oracle trak dog sit bud tilbage senere på måneden, efter at BEAs bestyrelse afviste det som for lavt.

»Hvis deres mål var at forblive uafhængige, så har de gjort det godt. Vi var eneste køber dengang, og jeg tror, at de vil ende med at være gået fra en køber til ingen,« siger Larry Ellison med vanlig spydighed.

Oracle har de seneste tre år brugt omkring 138 milliarder kroner på at købe selskaber op. Siebel Systems og PeopleSoft - sidstnævnte fjendtligt overtaget under stor, offentlig bevågenhed - er de hidtil største indkøb. Opkøbene har skærpet Oracles kamp mod det tyske SAP, som er størst på markedet for softwareprogrammer, som hjælper virksomheder til at automatisere alt fra regnskaber til personale og inventar og skabe overblik, og dermed ført Oracle væk fra det traditionelle marked for databaser.