Oracle benægter rygter om Sun

EUs granskning af den store IT-fusion har fået Oracle til at tilbyde at drive populær database selvstændigt videre, skriver avis. Det afviser Oracle.

Verdens næststørste producent af software til virksomheder, Oracle, skal ifølge amerikansk avis have tilbudt at drive den populære MySQL-database videre i en selvstændig gren af virksomheden. Det afviser Oracle selv. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IT-giganten Oracle benægter, at den for at løse en strid med EU skal have tilbudt at lade den opkøbte konkurrent Sun Microsystems fortsætte delvis som selvstændigt selskab.

Avisen New York Post skriver, at Oracles topchef, Larry Ellison, har tilbudt EU et forlig i den syv milliarder dollars store handel. EU er navnlig bekymret for Oracles overtagelse af Suns MySQL-database, et meget anvendt databaseprogram, som hidtil har konkurreret med Oracles egne databaseprogrammer.

»Aldeles usand«

Oracle skal ifølge avisen have tilbudt at sætte MySQL-afdelingen i »karantæne« og lade den fortsætte som selvstændig forretningsenhed i forsøget på at vinde EUs konkurrencemyndigheders godkendelse af den store handel.

Det benægter Oracle selv.

»New York Posts artikel er aldeles usand,« siger Deborah Hellinger, talsmand for Oracle, som er verdens næststørste producent af software til virksomheder.

Hun vil dog ikke fortælle, hvad Oracle faktisk har meddelt EU-Kommissionen.

En måneds frist

Oracle, som er verdens største leverandør af databasesoftware, skrev i april i år under på købskonktrakten for næsen af IBM, som i flere måneder havde forhandlet om at overtage. Overtagelsen af Sun vil udvide Oracles IT-marked, så det dækker langt bredere.

EU-Kommissionen har sat 27. januar som sidste frist for at godkende eller afvise sammenlægningen af de to selskaber. De amerikanske myndigheder har allerede sagt god for handelen.