Optrapning i realkreditkrigen: Billigere boliglån på vej

Ifølge Økonomisk Ugebrev vil en større finansiel aktør oprette et nyt lavpris realkreditinstitut, der vil gøre det markant billigere for danske boligejere at låne penge. Hvis det sker, vil krigen på det danske realkreditmarked blive total.

Ifølge Økonomisk Ugebrev er en større finansiel aktør klar til at etablere et nyt lavpris realkreditinstitut, som vil være i stand til  at tilbyde de danske boligejere markant billigere lån. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

De danske boligejere kan se frem til lavprislån, når en større finansiel aktør ruller en digital forretningsmodel ud, der med meget lave omkostninger vil presse priserne på realkreditlån helt i bund. Det er Økonomisk Ugebrev, der kan fortælle, at en ny aktør er klar til at sende rystelser ind i det danske realkreditmarked.

Ifølge ugebrevet vil det nye institut være klar til at udbyde 30-årige fast forrentede realkreditlån om tre til seks måneder. Mediets vurdering er, at det nye alternativ til de eksisterende realkreditinstitutter, kan være op mod 30 pct. billigere.

Den nye lavprisaktørs plan er at lancere et meget forenklet udvalg af realkreditprodukter, hvor den enkelte kunde selv skal ordne hovedparten af papirarbejdet med at udfylde papirer og søge om lånet foran Pc'en. Den proces vil nedbringe administrationsomkostningerne ganske betydeligt i forhold til de traditionelle realkreditinstitutter.

Hos Forbrugerrådet hilser man den nye realkreditudbyder velkommen.

»Det lyder rigtig godt, at det er en aktør, der tænker i enkelthed og få gennemskuelige produkter. Det har vi stort behov for i stedet for det aktuelle enorme produktudbud. Få og simple produkter på hylderne vil også gøre det langt nemmere for forbrugerne at gennemskue,« siger seniorøkonom Morten Bruun Petersen fra Forbrugerrådet til ugebrevet.

Nykredits planer om at hæve bidragssatserne for kunder i Totalkredit har ført en regulær storm af kundeutilfredshed med sig. Mere end 40.000 danskere har meldt sig ind i Facebookgruppen »Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit.«