Optræk til sager mod eksbosser i Capinordic

Garantifonden for Indskydere og Investorer ruster sig til retssager mod den tidligere ledelse i den krakkede rigmandsbank Capinordic Bank.

Capinordic og krakkede Capinordic Banks hovedsæde i Tuborg havn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Det forklarer formanden for bestyrelsen i Garantifonden, professor, dr. jur. Mads Bryde Andersen.

Ifølge dagbladet Børsens oplysninger kan der blive tale om retssager mod blandt andet Capinordic Banks moderselskab, Capinordics tidligere direktør Lasse Lindblad og selskabets tidligere bestyrelsesformand, advokat Claus Ørskov.

De to spiller ifølge avisens oplysninger centrale roller i den advokatundersøgelse, som advokat Carsten Fode fra advokatfirmaet Kromann Reumert på vegne af statens skraldespandsselskab for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, er ved lægge sidste hånd på.

Læs også bloggen: Hvor betændt har miljøet været omkring Capinordic Bank?

Lasse Lindblad blev afskediget som direktør i Capinordic 19. januar. Ifølge Børsens oplysninger har advokatundersøgelsen af Capinordic Bank i høj grad koncentreret sig omkring Lasse Lindblads rolle i hele forløbet op til bankens konkurs, som var en realitet få uger efter, at han - i unåde - forlod Capinordic, hvor han også selv var aktionær.

Mads Bryde Andersen lægger ikke skjul på, at han med spænding afventer offentliggørelsen af advokatundersøgelsen.

»Foreløbig har vi koncentreret os om at udbetale penge til de indskydere, der var i klemme. Nu kommer regnestykket, hvor vi er hovedkreditor i konkursboet. Vi har pligt til at forfølge de krav, vi har, hvis der er grundlag for erstatningssager,« siger Mads Bryde Andersen.

Læs også: Pris for Capinordic: 700 mio. kr.

Udsigten til retssager kommer i kølvandet på, at tabene i den krakkede rigmandsbank fortsætter mod nye højder. I går meddelte Finansiel Stabilitet, at der nu er nedskrevet yderligere 407 mio. kr. på den krakkede banks udlån. Udlånene var på tidspunktet for Capinordic Banks konkurs i februar bogført til 662 mio. kr. - nu vurderes de at være 255 mio. kr. værd.

Foreløbig har Capinordic Banks krak kostet Indskydergarantifonden 800 mio. kr. - eller hvad der svarer til mere end en fjerdedel af fondens egenkapital. Tabet betyder, at fonden sender en regning til landets pengeinstitutter på et tilsvarende beløb, skriver Børsen.