Opsving giver pensionsboom

Rekordlav arbejdsløshed, flere jobs med pension tilknyttet og overskud i privatøkonomien får mange danskere til at sætte mere ind på firmapensionen (opdateret 11:35).

Danskerne indbetalte over 11 procent mere i pension i årets første seks måneder sammenlignet med samme periode i 2006. her ses adm. direktør Henrik Heideby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sigrid Nygaard
Foreløbige regnskabstal fra PFA Pension viser en vækst på 750 mio. kroner for årets første seks måneder, hvor kundernes indbetalinger løber op i 7,3 mia. kroner alt i alt.

Det svarer til en procentvis stigning i indbetalingerne på 11,4 procent sammenholdt med første halvår af 2006.

"Lysten til at sikre sig en god og aktiv alderdom er uændret og mange oplever, at deres ønsker til fremtiden kræver mere opsparing. Visheden om at vi lever længere, er også med til at sætte opsparingen på dagsorden," siger adm. direktør Henrik Heideby og fortsætter:

"Derfor resulterer næsten hver tredje rådgivningssamtale hos PFA i, at kunden vælger at indbetale mere til sin pension." Appetitten på at spare op med flere aktier tilknyttet er uændret, og indbetalinger til PFA’s unit link produkter steg næste 30 procent i første halvår til 726 mio. kroner.

I Unit Link ordninger er belutninger om investeringer helt eller delvist overladt til den enkelte pensionsopsparer.

Kunder, der har valgt en høj aktieandel, blev belønnet i årets første seks måneder med et afkast på 6,78 procent før skat.