Opsplitning får kreditgigant til at sænke vurdering af Mærsk

Det store kredithus S&P sænker nu sin vurdering af A.P. Møller - Mærsk forud for den store opsplitning af virksomheden.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kredithuset S&P sænker sin vurderring af A.P. Møller – Mærsk på grund af den kommende opsplitning af den danske virksomhed i en transport- og energidel. Det kan betyde højere renteudgifter for A.P. Møller – Mærsk.

Udmeldingen kommer efter at S&P tidligere har advaret om et mere negativt syn på det danske selskab. Nu lyder vurderingen på ”BBB-” fra før ”BBB+”.

»De negative udsigter afspejler risikoen for, at Mærsk vil opnå færre fordele ved opsplitningen, hvis evalueringen af ejerforholdende resulterer i en opsplitning af større dele af eller hele energidivisionen«, skriver S&P i en pressemeddelelse.

Kredithusenes rating er meget vigtige for de store virksomheder, fordi de er med til at afgøre hvilke renter, som A.P. Møller - Mærsk kan låne til.

Ledelsen i A. P. Møller – Mærsk oplyste i september, at den store danske virksomheder står til at blive delt i to områder: en transportkoncern og en energikoncern. I midten af december vil selskabet oplyse mere, men Berlingske har tidligere kunnet fortælle, at energiområdet står til at blive delt i en række mindre enheder.

En af de store udfordringer ved opsplitningen har været, hvad der skal ske med koncernens virksomhedsobligationer på samlet næsten 45 mia. kr. En virksomhedsobligation er en måde for virksomheder at låne penge på uden om bankerne. En deling i to vil sandsynligvis føre til hørere renter for de to nye selskaber.

S&P forventer, at A.P. Møller – Mærsk fortsat kommer til at opleve de svære markeder, som de senere år har præget koncernens markeder.

»Vi forudser, at Mærsk vil forsætte med at se svækket indtjeningen og cash flow pga den store cykliske pres på alle virksomhedens forretningsområder,« skriver S&P.

A.P. Møller – Mærsk vil fortælle mere om strategien på en såkaldt kapitalmarkedsdag 13. december.