Oprykning til Superligaen giver nyt håb

Aarhus Elite, der driver Atletion og fodboldklubben AGF, havde stor tilbagegang i regnskabsåret 2014/15, som selskabet gør status for fredag eftermiddag.

Aarhus Elite, der driver Atletion og fodboldklubben AGF, havde stor tilbagegang i regnskabsåret 2014/15, som selskabet gør status for fredag eftermiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tilbagegangen kan særligt tilskrives udviklingen i AGF, der i sidste sæson fristede en tilværelse i 1. division, hvor indtægterne fra tv og sponsorer er markant lavere. Nu er AGF imidlertid tilbage i landets bedste fodboldrække, og det giver nyt håb til klubben fra Fredensvang i Aarhus - og selskabet bag.

- Det er vores erklærede mål at få sportslig fremgang og økonomisk balance til at gå hånd i hånd, og vi er på rette spor. Både sportsligt og kommercielt har vi dog stadig et stort arbejde foran os, og vi har langt fra udnyttet det fulde potentiale, som byen og regionen rummer. Vi går til opgaven med stor ydmyghed, og vi er samtidig bevidste om, at vi kun ved fælles hjælp opnår succes, siger Jacob Nielsen, der er administrerende direktør hos Aarhus Elite, i regnskabet.

- Derfor glæder vi os også over den stigende opbakning, vi oplever fra tilskuere, fans, sponsorer, partnere, frivillige og aktionærer. Kan vi fastholde og udbygge denne uvurderlige støtte, er jeg ikke i tvivl om, at vi vil lykkes med at skabe et fodboldhold, der på lang sigt er en fast del af toppen af dansk fodbold, og en forretning, der er i balance, fortsætter direktøren.

Umiddelbart er der også en del at rette op på, hvis man skæver til resultatopgørelsen for 2014/15. Her realiserede Aarhus Elite en omsætning på 73,3 mio. kr. - en tilbagegang fra 108,2 mio. kr. året før.

Resultatet af primær drift blev et underskud på 31,2 mio. kr. mod et minus på 19,3 mio. kr. året før, mens bundlinjen fortsat også styrtblødte med et underskud på 23,6 mio. kr. mod et minus på 18,7 mio. kr. i 2013/14.

I løbet af det forgangne år har Aarhus Elite dog været selskabet igennem i krogene og har optimeret koncernen, således at der nu igen ventes fremgang. Dette understøttes af AGF's oprykning til Superligaen, hvor holdet forventes at blive og etablere sig.

Derfor skruer Aarhus Elite op for de tidligere udmeldte forventninger til regnskabsåret 2015/16 og venter nu igen klar fremgang. Der ventes således en omsætning i niveauet 100 mio. kr. - hvilket svarer nogenlunde til niveauet fra sidst, AGF var i Superligaen. Samtidig ventes nettoresultatet at blive kraftigt forbedret til spændet minus 2 mio. kr. til plus 2 mio. kr.

De tidligere forventninger, som Aarhus Elite offentliggjorde i november sidste år i forbindelse med prospektet til den seneste kapitaludvidelse, der sendte nye penge ind i selskabet, lød på et underskud på 8-12 mio. kr. i regnskabsåret 2015/16 og tæt på et nulresultat året efter.