Oprah gør slanke-aktie til fed forretning

Den amerikanske superstjerne Oprah Winfrey har købt ti pct. af aktiekapitalen i Weight Watchers til stor glæde for blandt andre investorerne, der handlede aktiekursen op til det dobbelte.

Foto: DANNY MOLOSHOK. Oprah Winfrey
Læs mere
Fold sammen

Det er ikke kun Weight Watchers kunder, der skrumper. Det samme er tilfældet med den skrantende amerikanske helsekoncerns medlemstal og børsværdi.

Men nu kommer den amerikanske TV-stjerne Oprah Winfrey vægtvogterne til undsætning. Hun har således købt 10 pct. af Weight Watchers Internationals aktiekapital, og det fik mandag investorerne til at handle aktiekursen op til det dobbelte. Men trods det voldsomme kurshop, er aktien stadig 44 pct. mindre værd end ved nytåret, skriver Wall Street Journal.

Weight Watchers' omsætning er faldet de sidste seks kvartaler, gælden tårner sig op og tidligere på året lancerede ledelsen en spareplan på 100 mio. dollar. Selskabet har nu indledt en øvelse, der skal skaffe flere medlemmer i den unge generation, som i først og fremmest tyer til forskellige apps og gadgets, såsom løbeure, i kampen mod kalorierne. Weight Watchers har således selv investeret i forskellige fitness-apps.

Den 61-årige Oprah Winfrey, som ofte har beskæftiget sig med vægtproblemer i artikler og i sine berømte TV-shows, vil nu for første gang blive medlem af vægtvogterne og deltage i markedsføringen slankeprogrammerne.

»Jeg tror så meget på programmet, at jeg har besluttet mig til at investere i selskabet og deltage i den videre udvikling,« skriver hun i en pressemeddelelse.

Oprah Winfrey, som i forvejen ejer mediekoncernen Harpo Inc,, bliver med sin nye investering medlem af et børsnoteret selskabs bestyrelse for første gang.

Hun har betalt 43 mio. dollar - eller 285 mio. danske kr. - for aktieposten på 10 pct., og hun har option på at kunne købe yderligere fem pct. af aktiekapitalen.

Weight Watchers er som sagt børsnoteret, men det er kontrolleret af det familieejede europæiske selskab, Artal Luxembourg, der ejer 51,5 pct.