Opposition har vetoret i DONG-salg

Socialdemokraterne, de Radikale og SF får vetoret, hvis staten vil sælge aktiemajoriteten i DONG Energy efter 2014. Det skriver Reuters Finans.

Nyhedsbureauet henviser til et forslag til aktstykke fra finansminister Thor Pedersen (V), som bureauet er i besiddelse af.

Dermed kan den siddende regering per 1. januar 2015 ikke sælge statens aktiemajoritet, uden at alle partier i aftalen har sagt god for det.

Ifølge Reuters beskriver Thor Pedersen en situation i aktstykket, hvor staten ikke kan blive enige med DONG Energy om pris og vilkår for, at Energinet DK overtager DONGs naturgas-infrastruktur, hvorved staten kan komme til at fastholde sin nuværende aktiemajoritet.

Finansministeren skal forhandle en aftale på plads med partierne tirsdag for at kunne præsentere det officielle aktstykke for Folketingets finansudvalg torsdag. Hvis alt går som Finansministeriet har planlagt, vil finansudvalget godkende Thor Pedersens anmodning om tilladelse til at starte børsnoteringen af DONG Energy og dermed salget af indtil 27,8 pct. af aktierne i næste uge.

RB-Børsen