Opkøb sender jysk sportskoncern mod milliardsalg

Et år med overtagelse af Sportigan og svenske Stadium i Danmark har fået salget i Sport 24 til at vokse med næsten 50 procent. Adm. direktør Henrik Bruun går nu efter milliardomsætning.

Sport 24 øger salget efter opkøb. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På et marked, der er presset fra både internethandel og benhård konkurrence, har den jyske sportskoncern Sport 24 fremgang.

Omsætningen i 2016 er steget næsten 50 procent til 804 millioner kroner mod 535 millioner kroner året før.

Selskabet driver såvel egne butikker som kædehovedkontor for et større antal frivillige butikker i det 100 procent ejede selskab G-Sport, der fungerer som administrativt og indkøbsmæssigt hovedkontor for blandt andet Sportigan-kæden og franchisetagere. Samlet tæller koncernen 153 udsalgssteder - 60 af dem ejes af Sport24 selv.

Sport 24 blev etableret i 2010 af en række udbrydere fra Intersport-kæden og ejes i dag af fem tidligere Intersport-forhandlere med Henrik Bruun som hovedaktionær, mens formand for selskabet er Thomas Jakob Bøgild Jakobsen. I 2016 overtog Sport 24 syv sportsbutikker fra den svenske konkurrent Stadium, ligesom Sportigan-kæden kom under Sport 24.

Og det er netop opkøbene, der driver væksten frem, lyder det fra administrerende direktør Henrik Bruun.

»Selvfølgelig har opkøbene bidraget positivt til toplinjevæksten i andet halvår, men det er glædeligt, at vi også har organisk vækst på vores egne butikker og aktiviteterne på nethandlen i et marked for sportsudstyr, som detailsalgsmæssigt falder samlet set. Så vi tager markedsandele bredt betragtet – og det er jeg meget fint tilfreds med,« udtaler Henrik Bruun.

Koncernchefen vurderer, at engangsomkostningerne ved overtagelserne udgør godt seks millioner kroner, som er taget ud af driften. Desuden har koncernen over året investeret godt 30 millioner kroner i butiksindretning og IT-systemer, der skal styrke processerne og den fremtidige driftsplatform. Trods de store omkostninger i forbindelse med overtagelserne i 2016 leverer Sport 24 et driftsresultat på knap 16 millioner mod godt 17 millioner kroner året før.

»Jeg er tilfreds og en anelse stolt over resultatet i et år med hele to store opkøb og efterfølgende implementeringer i koncernen,« siger Henrik Bruun.

De gode takter har givet blod på tanden i Silkeborg-selskabet, og forventningerne til 2017 er at fortsætte fremgangen og nå 1 milliard kroner i omsætning.

»Ledelsen forventer en koncernomsætning i 2017, der overstiger 1 milliard kroner, ligesom der forventes et positivt resultat, der er på niveau med det for 2016,« skriver selskabet i årsrapporten.

Hvis Sport 24 når 1 milliard kroner i omsætning har selskabet målt på omsætning samme størrelse som konkurrenten Sportmaster, som i 2012 blev købt af kapitalfonden Nordic Capital. I holdingselskabet Sport Nordic, som også ejer Unisport, er omsætningen i det seneste regnskab (2015) opgjort til 1,1 milliarder kroner, mens driftsresultatet målt på ebit lå 2,1 millioner kroner.

Sport 24 beskæftiger 1.100 medarbejdere, hvoraf knap 450 er fastansatte.