Opkøb kostede dyrt for autokæmpen T. Hansen

Flere opkøb kostede T. Hansen-milliardæren Bent Jensen dyrt i 2017, som bød på et årsresultat, der næsten er halveret.

T. Hansen sælger alt fra scootere, dæk og cykler til udstyr til biler og som her fyrværkeri. Arkivfoto: Emil Hougaard/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det kom til at koste, da butikskæden T. Hansen gik på opkøbstogt i 2017. Med milliardæren Bent Jensen, der er en af Danmarks rigeste, i spidsen, blev der overtaget flere virksomheder, hvilket fik indtjeningen til at falde.

T. Hansen, der sælger alt fra scootere, dæk og cykler til fyrværkeri og udstyr til biler, kom ud af 2017 med et plus på 49 mio. kr. – et fald fra 93 mio. kr. året før.

»Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende, men dog lavere end den forventede udvikling,« skriver ledelsen i regnskabet.

T. Hansen overtog i 2017 den norske autokæde Torshov Bilrekvisita med 13 butikker med biludstyr i Norge og Vestjysk Autodele. Det fik omsætningen til at stige til næsten 1,2 mia. kr., hvilket er det højeste tal nogensinde i koncernen, men halverede samtidig overskuddet.

»Årets resultat er faldet som følge af opkøbet af Torshov Bilrekvisita samt Vestjysk Autodele, som har krævet betydelige ressourcer at integrere,« skriver ledelsen.

T. Hansen – der for alvor blev kendt i Danmark efter TV-reklamerne med budskabet »T. Hansen – så kører det for dig« – regner med, at både salg og indtjening bliver bedre i 2018.

»Der forventes et højere aktivitetsniveau og en forbedret indtjening i det kommende regnskabsår,« fremgår det af regnskabet.

Biludstyrskoncernen er stiftet af ejeren Bent Jensen i 1991 i Middelfart. Oprindeligt solgte han reservedele og knallerter i sin tidligere kærestes navn, Trine Hansen. Hun blev senere købt ud, men navnet blev.

I dag består kæden af flere end 80 butikker. Det tal er nået ved en kraftig organisk vækst, men også gennem opkøb. Ud over Torshov Bilrekvisita og Vestjysk Autodele er Krogslund Autodele fra Odense og den danske afdeling af værkstedskæden Mekonomen også købt til inden for de senere år.

Det fremgår samtidig af regnskabet, at virksomheden har svært ved at leve op til sine egne mål om at have kvinder repræsenteret i ledelsen. Både bestyrelsen og direktionen består kun af mænd.

»Det er selskabets målsætning at opnå minimum samme repræsentation af det underrepræsenterede køn i de øvrige ledelseslag, som målsætningen for bestyrelsen. Målsætningen er ikke opfyldt i regnskabsåret 2017, da der ikke har været behov for udskiftninger i medarbejderstaben på de øvrige ledelseslag,« fremgår det.

T. Hansen har hovedkontor i Middelfart og beskæftiger 625 medarbejdere.