Opkøb forgylder Danisco-ledelse

Topdirektører og bestyrelsesformanden står til at score en kæmpe gevinst på salget af Danisco.

Foto: Morten Juhl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Administrerende direktør for Danisco, Tom Knutzen, vil sammen med bestyrelsesformanden Jørgen Tandrup, tjene millioner af kroner, hvis det lykkes for den amerikanske kemigigant DuPont at købe Danisco for 36 milliarder kroner.

Tom Knutzen ejer således 15.000 aktier i selskaber, der fredag havde en kurs på 530.

Det svarer til en aktiebeholdning på 7,95 millioner kroner. Stiger den med 25 procent i dag, vil det give direktøren en kursgevinst på 1,99 millioner kroner.

Dertil kommer de gevinster, han vil høste på et ret omfattende optionsprogram, som Danisco har tildelt både direktion og bestyrelse. Det er formentlig af langt større økonomisk betydning.

Også Søren Bjerre-Nielsen, der er topdirektør i Danisco, vil tjent store penge på opkøbet, eftersom han ejer 7.500 aktier, der fredag havde en værdi på 3,975 millioner kroner.

Bestyrelsesformanden Jørgen Tandrup ejer 2.405 Danisco-aktier og vil således tjene tæt ved 320.000 kroner, hvis aktien med et slag stiger 25 procent i værdi.

Søren Bjerre-Nielsen har i øvrigt inden for det sidste år solgt 24.000 Danisco-aktier, hvilket har været en økonomisk mindre heldig disposition.

Alene i dag kunne en aktiepost af den størrelse have indbragt ham en arbejdsfri gevinst på 3,18 millioner kroner - på én eneste dag.