Opkøb af virksomheder til rene spotpriser

EQT køber Kommunekemi, Jeudan overtager Atlas, og Capidea erhverver Schades. Der blev handlet flittigt i går, og det danske marked for virksomhedshandler er på vej mod lysere tider.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af handler faldt drastisk, efter at den økonomiske krise brød ud, men sælgerne er nu ved at vænne sig til lavere priser.

Det skriver dagbladet Børsen.

»Vi kommer til at se mere aktivitet. Det hele bløder lidt op nu. Det er ikke fordi, makrotallene er bedre, men tingene er ved at finde et nyt leje. Alle er ved at være enige om, at krisen ikke er ovre i morgen, og det får man lagt ind i både købers og sælgers forventninger. Det vil gøre det nemmere at nå hinanden,« siger Jan Johan Kühl, der er chef for den danske kapitalfond Polaris.

Kapitalfondene er generelt blandt dem, som har rigeligt med penge, men de har været tilbageholdende - blandt andet fordi mulighederne for at lånefinansiere opkøbene er blevet kraftigt forværret, og fordi sælgerne vil have for meget for deres virksomheder.

»Generelt set er kapitalfondene velpolstrede og interesserede i at bruge deres kapital. Nu er noget af usikkerheden måske ved at være ude af økonomien. Samtidig er virksomhedernes indtjening lidt trykket, og kombineret med lavere multipler (nøgletal for bl.a. indtjening, red.) betyder det, at det nu er tåleligt med den finansiering, fondene kan opnå,« siger partner Mads Ryum Larsen fra den svenske kapitalfond IK Investmendt Partners.