Opjustering fra Tryg varsler superregnskaber

Den milde vinter betyder gyldne regnskaber fra forsikringssektoren.

Opjusteringen fra TrygVesta skyldes for en stor del den milde vinter, og dermed varsler den superregnskaber fra hele forsikringssektoren i den kommende regnskabssæson, vurderer analytiker Claus Højmark fra Jyske Bank.

"Opjusteringen skyldes jo dels det meget milde vejr, dels et utroligt stærkt aktiemarked i slutningen af 2006," siger Claus Højmark til Business.dk.

De samme faktorer har været nådige for hele forsikringssektoren, og dermed er der udsigt til stærke regnskaber også fra de øvrige forsikringsselskaber.

"Traditionelt er der i 4. kvartal glatte veje og storme, altså naturskabte og udefra kommende påvirkninger. De er udeblevet i år, og TrygVesta peger selv i sin publikation på, at det blandt andet er deres gode skaderesultat, der giver opjusteringen," siger Claus Højmark og fortsætter:

"Det er de samme ting, der har gjort sig gældende for Top og Codan - det har været et stærkt aktiemarked og en mild vinter for alle - så jeg forventer, at også Top kommer ud med et godt resultat,"

Han påpeger dog, at de forsikringskoncerner, der også indeholder livsforsikringsselskaber, ikke har så stor fordel af den milde vinter, når bundlinjen for hele koncernen skal gøres op. Livsforsikring er ikke påvirket af skader efter vejrlig.

Tryg afviser blankt at uddbybe sin fondsbørsmeddelelse, fordi selskabet i slutningen af februar kommer med årsregnskab. Ifølge meddelelsen forventer TrygVesta nu at få et resultat før skat i 2006 på 3,7-3,8 mia. i forhold til de tidligere forventninger på 3,29 mia. kr.

Det sker på trods af, at præmievæksten er gået lidt tilbage og forventes at lande på omkring 3 pct. - kun lidt over den indeksstigning, som hele forsikringsbranchen opererer med.

Nøgletallet combined ratio, som udtrykker erstatninger og omkostningers andel af præmierne, forventes at ende i intervallet mellem 90 og 92 procent og dermed i den helt gode ende af de nøgletal, som branchen generelt præsterer.