Ophørsudsalg snart slut i Neurosearch

Det er lykkedes for Neurosearch at afhænde sit virksomhedsdomicil – dermed er et af de allersidste skridt taget på vejen mod en endelig lukning af den tidligere børsdarling.

Bavarian Nordic og Neurosearch var nogle af erhvervsmanden Asgar Aamunds projekter. Mens det kører rimeligt med den første, så er det ved at være slut med den anden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Neurosearch har indgået aftale med forsikringsselskabet PKA om salg af både grund og virksomhedsdomicil. Det meddeler det døende biotekselskab mandag.

De to parter har givet håndslag på, at PKA fra årsskiftet overtager bygningen, og prisen er endt på 112,5 millioner kroner, hvilket må være tilfredsstillende for Neurosearch-ledelsen, da bygning og grund til sammen er bogført til at have en værdi på 111 millioner kroner, mens prioritetsgælden i ejendommen ved udgangen af første kvartal var sat til 101 millioner kroner.

Dermed kommer Neurosearch, der er på vej mod en planlagt afvikling, efter det mislykkedes at finde investorer eller partnere til fortsat at udvikle lægemidler, ud af ejendommen med et beregnet provenu på omtrent ti millioner kroner.

Neurosearch var et af biotekmanden Asger Aamunds projekter. Han stiftede selskabet i 1989 og sad som bestyrelsesformand i selskabet i 19 år. Op til finanskrisen gik det godt i Neurosearch, og investorerne var med til at puste aktiekursen op i håb om, at Neurosearch var en af de virksomheder, der kunne fremtrylle den næste blockbuster inden for medicinalindustrien.

Interessen svandt

Sådan skulle det dog ikke gå. I takt med at krisen udviklede sig forsvandt interessen, og ingen partnere havde lyst til at satse på Neurosearch – hverken på egen hånd eller i partnerskab.

I sidste ende måtte ledelsen og ejerne indse, at det ikke gav mening at fortsætte. Herefter blev beslutningen om afvikling taget, og udsalget af aktiver begyndte.

Neurosearch er i dag tæt på at være en hul børsskal – hvilket kan være interessant for nogle aktører, hvis de ønsker at tage en smutvej til en børsnotering ved at købe det tomme Neurosearch.

Den nu solgte bygning, der ligger på Pederstrupvej i Ballerup, er tegnet af Henning Larsen Architects og blev opført i 1999. Domicilet har indeholdt både laboratorier og kontorer. Bygningen rummer 9.834 kvadratmeter og ligger på en 32.500 kvadratmeter stor grund.