Opgivet salg sender Vestjysk Bank-aktien i dørken

Vestjysk Bank er helt nede og runde et minus på seks procent på børsen torsdag formiddag efter meddelelsen om, at salget er gået i vasken.

Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er kraftig handel i Vestjysk Bank-aktien torsdag formiddag efter meddelelsen om, at salgsprocessen ikke har båret frugt. Aktien falder omkring fem procent, men har været helt nede omkring minus seks.

Det udfordrede pengeinstitut har gennemført såkaldt »strukturelle tiltag« for at løse sine kapitalmæssige udfordringer, men besøget fra interesserede købere, har ikke ført til en aftale om et salg.

Både Jyske Bank, Sydbank, Handelsbanken og Spar Nord rygtedes at have haft adgang til kreditbøgerne i Vestjysk Bank, men har altså enten takket nej til at købe, eller budt mindre end staten er villig til at sælge for.

Staten ejer 67,5 procent af Vestjysk Bank som i flere omgang har konverteret statsligt indskudt kapital til aktier. Staten har på intet tidspunkt lagt skjul på, at man ikke ønsker at eje danske banker, og intentionen er fortsat at skille sig af med aktierne.

Alligevel kan staten ende med at skulle poste flere penge i Lemvig-banken, som ifølge selskabsmeddelelsen overvejer at konvertere endnu mere af det statslige kapitalindskud til aktier for at styrke egenkapitalen.

Bestyrelsesformand Steen Hemmingsen, Vestjysk Bank, vil ikke afvise, at banken kan forsøge at styrke egenkapitalen gennem salg af nye aktier.