Operatør beklager aflyst åbning af Aarhus Letbane

Første strækning af Aarhus Letbane skulle have været indviet lørdag, men blev aflyst. Nu undskylder operatør.

Foto: Henning Bagger. Den planlagte åbning af Aarhus Letbane kommer ikke til at ske lørdag efter styrelses afgørelse. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

I ellevte time blev åbningen af Aarhus Letbane, der skulle have været indviet lørdag, aflyst - blandt andet fordi sikkerhedssystemerne ikke var tilstrækkelige.

Operatøren af letbanen, Keolis, er "dybt rystet" over aflysningen og undskylder over for borgerne i Østjylland og ejerne af Aarhus Letbane.

Det oplyser Keolis, der til daglig skal stå for driften af Aarhus Letbane, i en pressemeddelelse lørdag eftermiddag.

- Vi tager kritikken fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til efterretning og beklager meget konsekvenserne heraf, lyder det i pressemeddelelsen.

Den første strækning af letbanen skulle have været indviet lørdag, men fredag kom det frem, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ikke kunne godkende letbanen.

Ifølge styrelsen har Keolis blandt andet ikke kunnet fremvise dokumentation for, at sikkerhedssystemet er tilstrækkeligt. Nu vil Keolis arbejde på at få de sidste mangler på plads.

- Keolis vil derfor i de kommende uger fortsætte det tætte samarbejde med Aarhus Letbane og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen for at få de sidste udeståender ud af verden, så driften hurtigst muligt kan påbegyndes med passagerer, fremgår det af pressemeddelelsen.