Open Source Days trodser krisen

Nokia og Google er med, når Nordens største open source-konference afvikles i København i weekenden.

Igen i år ventes der masser af både professionelle og almindeligt nysgerrige besøgende på Open Source Days, der holdes på IT-Universitetet i København den 5.-6. marts. Her et billede fra konferencen for to år siden. Foto: Open Source Days Fold sammen
Læs mere
Nordens største konference om open source-software holdes i den kommende weekend på IT-Universitetet i København og har samlet flere udstillere end sidste år.

Open Source Days 2010 samler fredag den 5. og lørdag den 6. marts både almindelige computerbrugere og dem, der arbejder professionelt med open source, som i modsætning til licensbetalt software som oftest er ganske gratis at hente og bruge. I stedet betaler man så for assistance til opsætning og uddannelse.

Talere fra ind- og udland

Udstillerlisten tæller flere af de helt store som Google og Nokia, ligesom en lang række af talere fra ind- og udland giver erfaringer og tip videre til de besøgende.

»Rækken af nye udstillere er vidne om, at de danske IT-leverandører har taget open source til sig og mener, at der er et stort vækstpotentiale i at tilbyde open source-baserede løsninger. Mange kunder efterspørger open source-løsninger, da licensformen i sig selv giver en række friheder til at tilpasse systemerne,« fortæller Kristian Vilmann, presseansvarlig for Open Source Days 2010.

Open source-programmer findes til både Windows, Mac og Linux. Kendte open source-programmer er selve styresystemet Linux, Googles Android-styresystem til mobiltelefoner (og senere til PCer), kontorpakken OpenOffice og Internet-programmet Firefox.

Fokus på den offentlige sektor

Konferencen vil bl.a. sætte fokus på mulighederne i den offentlige sektor, efter at et enigt folketing for en måned siden lagde sig fast på, hvordan dokumenter fremover skal gemmes, så ingen får problemer med at åbne dem, uanset hvilket program man anvender.

Talerlisten omfatter blandt mange andre direktør og IT-guru Preben Mejer fra Innovation Lab, digitaliseringschef Lars Frelle-Petersen fra Finansministeriet, IT-chef Troels Rasmussen fra Topdanmark, IT-chef Michel van der Linde fra Gribskov Kommune og IT-direktør Christian Lundvang fra Oslo Børs.

Som altid lægger programmet fredag vægt på det mere forretningsmæssige, mens lørdagens program fokuserer på brugerne og udviklerne.

Det er 12. gang, at Open Source Days (som tidligere hed LinuxForum) holdes. Alle år har det været i København.

Det kræver entrébillet at komme ind.

Læs mere
http://opensourcedays.org