Opel nærmer sig Rusland

Ejeren af kriseramte Opel, General Motors, nærmer sig et salg til bilvirksomheden Magna. Den tyske regering presser på for at få en afklaring.

Den amerikanske bil-kolos General Motors (GM) er kommet tættere på et salg af Opel til bilvirksomheden Magna og deres russiske partnere. Det oplyser kilder tæt på sagen ifølge Reuters.

»Beslutningen går i retning af Magna,« oplyser en af kilderne til Reuters og tilføjer, at GMs bestyrelse formentlig vil vælge bilvirksomhedens tilbud frem for det, der var fremsat af den Bruxelles-baserede investeringsgruppe RHJ International.

Tysk pres
GM havde ellers tidligere hældet til netop det belgiske tilbud, som de mente var mere favorabelt, da det krævede en mindre statsstøtte end Magnas. Men Bundeskanzler Angela Merkel har offentligt udmeldt, at hun helst så, at den canadiske bilvirksomhed, som tillige bakkes op af en statsejet, russisk bank, overtager Opel. Den tyske statschef mener, at Magna kan redde flest af de 25.000 tyske Opel-job og har bakket holdningen op med en garanteret statsstøtte på 4,5 millarder euro (33,5 milliarder kroner).

Og det ser nu ud til, at den tyske politiker kan ånde lettet op. For ifølge Reuters kan aftalen være på plads allerede i næste uge, når de afsluttende diskussioner med den tyske regering er overstået.