Online tøjgigant genoptager salg efter brand

Der bliver taget imod ordrer igen hos modegiganten Asos, som fredag blev tvunget til at stoppe handlen på grund af brand på hovedlageret i Storbritannien.

Det online tøjhus Asos har fået gang i handlen igen efter brand på hovedlageret i Storbritannien. Fold sammen
Læs mere
Foto: SUZANNE PLUNKETT
Online-tøjforretningen Asos har over weekenden haft stilstand i salget på grund af en brand på hovedlageret i Storbritannien, men mandag blev salget imidlertid genoptaget.

Asos, som har den danske Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen som hovedaktionær med 27,5 procent, meddelte fredag, at der var udbrudt brand på hovedlageret i Barnsley. Ifølge selskabet er 70 procent af Asos' totale lagerværdi på 159 millioner pund, svarende til knap 1,5 milliarder kroner, placeret på hovedlageret. Det svarer til en værdi på godt en milliard kroner.


Mens ingen ansatte kom til skade på grund af branden, forventes det, at godt 20 procent af varerne på lageret er beskadiget, men Asos siger i en meddelelse, at forsikringen dækker.

»Vi er fuldt forsikret for tab af lagerbeholdning og forretningsafbrydelser,« meddeler selskabet.


Uheldet ramte Asos på et år, der i forvejen har været udfordrende for onlinevirksomheden. Tidligere på måneden måtte Asos meddele, at årets resultat ikke bliver som forventet. Det var anden nedjustering inden for bare tre måneder, og meddelelsen fik Asos-aktien til at styrtdykke med over 30 procent.

For Anders Holch Povlsen betød det et fald i værdien af hans aktiepost i Asos på i omegnen af tre milliarder kroner.

Det ser dog ikke ud til, at branden på hovedlageret får helt samme dramatiske konsekvens for Asos, men aktien åbner alligevel med et fald på 3 procent mandag morgen. Selskabets værdi står til 2,3 milliarder pund, svarende til ca. 21,5 milliarder kroner.