Online-annoncer dominerer snart

Allerede i år overgår online-annoncering print i Sverige og i England, vurderer kapitalfond, der investerer i medier.

Annoncer på Internettet stormer frem, og om få år er værdien større end papiravisernes annonceomsætning, lyder vurderingen fra amerikanske kapitalfond Veronis Suhler Stevenson (VVS), der investerer i mediebranchen for 65 milliarder kroner.

Fonden vurderer, at online-annoncering i Storbritannien og Sverige kan overhaler papirannoncering allerede i år, og at det vil ske i 2011 i USA, skriver epn.dk.

VVS baserer sine analyser og forudsigelser på en database med nøgletal fra 15.000 medie-virksomheder globalt.

Netmedier førende i Danmark

I Danmark oplever netmediet stor vækst inden for annoncering, hvor det særligt er bannerannoncer, der vokser. I første kvartal 2007 er dette område vokset med 56 procent i forhold til samme periode sidste år.

"Internetmedierne har sat sig i førersædet. Lige nu er der flere danske netmedier, som er på til at hente store gevinster på børsen, Danmark ligger i top når det gælder annonceomsætning pr. internetbruger kun overgået af England og USA, og vi har netop lanceret vores nye målesystem, som vi forventer, vil give omsætningen er yderligere skub fremad, " siger formand for Foreningen af Danske Internetmedier Christian Peytz til epn.dk.

Kilde: Epn.dk