Onfone koster TDC-direktør jobbet

Mobilkrigen i Danmark har kostet sit andet direktøroffer. TDC ændrer hele sin direktion og udpeger ny kronprins. Og topchef Henrik Poulsen slår fast, at han bliver siddende.

Carsten Dilling rykker nu helt frem i TDC-ledelsen og står som kronprinsen efter blot fire år i Danmarks største teleselskab. Arkivfoto: Jeppe Bøje Nielsen, Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den lille men svært genstridige lavprismobilselskab Onfone har kostet TDCs privatkundedirektør jobbet og gør ondt langt ind i TDCs regnskaber. TDCs topchef bliver dog siddende, og TDC ændrer ikke på sine forventninger efter den store ledelsesændring mandag formiddag.

Koncernchef Henrik Poulsen veg flere gange udenom at forholde sig konkret til årsagen til fyringen mandag af privatkundedirektør Jesper Theill Eriksen, der er den person i TDCs ledelse, som har været med længst. På en analytikerkonference blev Henrik Poulsen flere gange bedt om at vurdere det mobilmarked, hvor det private Onfone har skabt ravage ved at dumpe priserne i en grad, der har skabt kundeflugt fra de store teleselskaber.

Henrik Poulsen: Jeg bliver

»Det er ikke et passende tidspunkt at dykke ned i konkrete tal fra privatmarkedet på. Jeg vil blot gentage, at vi arbejder meget hårdt på at afbøde virkningerne af priskrigen. Vi arbejder hårdt på at bevare TDCs værdi i mobilkrigen. Visse dele af forretningen udvikler sig værre end ventet, andre bedre end ventet, men totalt set leder det os til at fastholde forventningerne,« sagde Henrik Poulsen, som har siddet i TDCs topstol, siden han i november 2008 overtog fra Jens Alder.

Telia i Danmark fyrede 26. januar sin mangeårige topchef, Jesper Brøckner, som følge af mobilkrigen.

Henrik Poulsen fastslog, direkte adspurgt på analytikerkonferencen, at han selv er »meget forpligtet« til at blive i sit job.

»Det er hårdt og krævende at være i telebranchen, men der er en stor forpligtelse i ledelsen, og den indbefatter mig selv,« sagde Henrik Poulsen.

Han sagde samtidig farvel til koncernfinansdirektør Jesper Ovesen, der blev hentet fra Lego-koncernen for at få TDC gennoteret på børsen. Jesper Ovesen har holdt et solidt greb i pengekassen men meddelte for en uge siden sin chef, Henrik Poulsen, at han ønsker at stoppe.

»Jesper Ovesen ønsker ikke at være en del af TDC de næste to-tre år. Det meddelte han for en uge siden, og da de øvrige ændringer var på bedding, aftalte vi at rykke hans fratræden frem i nogle måneder. Jeg respekterer hans beslutning, og vi har en fuldt kvalificeret afløser for ham,« understregede Henrik Poulsen.

Hun hedder Pernille Erenbjerg, er 43 år og har siden 2003 være ansat i TDC i en række forskellige økonomiske funktioner, siden 2008 som direktør for koncernøkonomi.

Ny kronprins

Endelig er TDC-direktør Carsten Dilling rykket helt frem i geledderne og får nu ansvaret for den daglige drift af koncernen. Carsten Dilling har gjort lynkarriere i TDC, siden han i 2007 blev hentet til Danmarks største telekoncern. Han har flere årtiers erfaring i IT-verdenen, hvor han blandt andet har været koncernchef for Ementor i Danmark, inden Topnordic købte selskabet og lagde dem sammen til i dag Atea.

Carsten Dilling, Pernille Erenbjerg og Henrik Poulsen sætter sig nu i spidsen som den trio, som alle TDCs forretningsenheder skal referere til og stå til ansvar overfor.