OnePlus 9-smartphones kommer 23. marts

Den kinesiske mobilproducent, som er det tredjemest populære smartphonemærke i Danmark, er klar med 2021-modellerne og vil udvikle kameraet sammen med svenske Hasselblad.

OnePlus lancerer om nogle uger 2021-modellerne. Her ses OnePlus-medstifter Carl Pei ved en tidligere præsentation. Han forlod sidste år OnePlus og startede selskabet Nothing, som for nylig købte mobilmærket Essential. Fold sammen
Læs mere
Foto: Manjunath Kiran/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kinesiske mobilproducent OnePlus, som de seneste år har fået bedre tag i det danske mobilmarked, lancerer sin nye OnePlus 9-serie 23. marts og indgår samtidig et treårigt samarbejde med den svenske kameraproducent Hasselblad om at forbedre kamerateknologien.

OnePlus 9 får de mest avancerede kamerafunktioner til dato, og sammen med Hasselblad og en investering på 935 millioner kroner skal kamerasystemerne forbedres yderligere.

Nummer tre i Danmark

Det er mobilkameraerne, som er de store forbedringspunkter hos alle mobilproducenter, hver gang der kommer nye modeller. Det er her, at man forsøger at skille sig ud fra mængden, eftersom omkring 85 procent af alle nyproducerede smartphones alle bruger samme styresystem, det Google-udviklede Android.

OnePlus var i julekvartalet det tredjebedst sælgende mobilmærke i Danmark efter Apple og Samsung, opgør analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt. OnePlus sad på fire procent af alle solgte smartphones og havde dermed overhalet Huawei, hvis mobilsalg er dykket stort, siden USA spærrede for, at Huawei kan få adgang til Googles tjenester og til Google Play, hvor Android-telefoner henter og køber apps.

Det er Apple og Samsung, der dominerer det danske mobilmarked. De sidder samlet på omkring 85 procent af mobilsalget.

Tre OnePlus 9-telefoner i vente

OnePlus og Hasselblad har til OnePlus 9 arbejdet på kameraets farvegengivelse, altså softwaren, for at få farverne til at se mere naturlige ud. Det vil være muligt at optage film i såvel ultra-HD- som i 8K-opløsning.

OnePlus 9 ventes at komme i tre udgaver.

Hasselblad har siden januar 2017 haft den kinesiske storproducent af droner, DJI Innovations, som hovedejer.