Omkostninger åd Össurs fremgang

Det islandske protese- og støtteskinnefabrikant Össur har oplevet et fald i resultatet i andet kvartal. Omsætningen steg, men forøgelsen blev spist op af øgede omkostninger til råvarer, administration og salg.

Foto: Kim Haugaard. Össur fastholder forventningerne og venter fortsat en organisk omsætningsvækst i den lave ende af 2-4 pct.
Læs mere
Fold sammen

Omsætningen steg i andet kvartal til 106,0 mio. dollar fra 102,7 mio. dollar. Materialeomkostninger, cost of goods sold, steg dog til 41,3 mio. dollar fra 38,8 mio. dollar i kvartalet år til år.

Da salgs- og marketingsomkostninger steg til 33,8 mio. dollar fra 30,2 mio. dollar, og generelle- og administrationsomkostningerne steg til 13,7 mio. dollar fra 11,9 mio. dollar, faldt resultatet før skat til 11,3 mio. dollar fra 13,3 mio. dollar. Det satte sig i nettoresultatet, der faldt til 8,4 mio. dollar fra 10,0 mio. dollar.

- Resultatet i andet kvartal er på linje med vores forventninger. Udviklingen i Europa, Mellemøsten og Afrika er fremragende og giver vækst i alle produktsegmenter og markeder. Udfordringerne i Nord- og Sydamerika fortsætter. Omkostningsreduktionsplanerne, der er sat i værk, kører som de skal, og vi er sikre på, de vil skabe de ønskede resultater, skriver administrerende direktør Jón Sigurdsson i regnskabet.

Össur fastholder forventningerne og venter fortsat en organisk omsætningsvækst i den lave ende af 2-4 pct. mens EBITDA-marginen ventes i den lave ende af 18-19 pct. af omsætningen. Det fremgår af regnskabet for andet kvartal.