Omegnskommuner sænker beskatning på erhvervsejendomme

Gladsaxe, Furesø, Vallensbæk, Brøndby, Dragør og Høje Taastrup har i 2018 alle sænket den såkaldte dækningsafgift på erhvervsejendomme.

Foto: CLAUS BJØRN LARSEN.
Læs mere
Fold sammen

Det viser en dataindsamling fra Ejendomsforeningen Danmark. Dermed fortsætter de seneste års tendens til, at kommunerne konkurrerer mod hinanden ved at sænke eller helt fjerne dækningsafgiften, der kan være på op til 10 promille af ejendommenes værdi. På landsplan kommunernes provenu på afgiften faldet med 1 mia. kroner siden 2011.

Udviklingen glæder Ejendomsforeningen Danmark. ”Dækningsafgiften er en afgift på forretningsejendomme som butikker og kontorer. Beskatter kommunen dem unødigt, gør man vilkårene ringere for dem, der er med til at sikre vækst og beskæftigelse i kommunerne. Sænker kommunerne afgifterne, er kommunerne omvendt med til at tiltrække virksomheder og arbejdskraft,” udtaler adm. direktør Jannick Nytoft.

Blandt de store byer er Odense mest fremme i skoene og kører nu med en dækningsafgift på blot 2,7 promille, mod 6,4 promille tilbage i 2007. Til sammenligning er dækningsafgiften 9,8 promille i København, 5,75 promille i Aarhus og 5,35 promille i Aalborg.