Olsen-banden går til reklamerne

For første gang nogen siden går Egon, Kjeld og Benny nu til reklamebranchen. Banden skal sælge Stofa-produkter.

Den berømte silhuet af den ligeså berømte Olsen-Banden Fold sammen
Læs mere
Foto: NF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sandsynligheden for at medlemmerne af Olsen-banden bliver forgyldte, er sandsynligvis langt større med bandens nyeste plan end ved alle tidligere planer.

Nordisk Film har nemlig ladet Stofa købe rettigheder til at lade de tre velkendte bandemedlemmer deltage i en række nye reklamefilm for Danmarks næststørste kabel-tv selskab.


"Vi ville lave nogle unikke reklamer, som skulle slå Stofas brand fast i alle danskeres bevidsthed. Derfor ønskede vi at gå nye veje og benytte noget materiale, som ingen endnu havde fået lov til at bruge i denne sammenhæng," fortæller Stofas marketingchef, Finn Kræfting.

I de nye reklamefilm får de tre velkendte bandemedlemmer selskab af en ny karakter, der spiller side om side med de gamle karakterer. Stofa-personen ”Holger” er sendt direkte ind i scener fra forskellige film i serien om Olsen Banden og rækken af mere eller mindre vellykkede kup.


Ideen bag reklamefilmene og de enkelte scener blev i sidste ende godkendt af det eneste nulevende medlem af Olsen Banden, Morten Grunwald, som spillede Benny i Olsen Banden-filmene.

"Vi havde hele tiden Morten Grunwald med på sidelinjen som konsulent for at være sikker på, at vi
ikke øvede vold mod ånden i de gamle film," fortæller Finn Kræfting.