Oliepriser rasler ned

Frygten for, at verdensøkonomien er ved at tabe fart, og aktiviteten bliver mindre, har de sidste dage sendt prisen på olie ned. Flere prisfald ventrer forude, hvis strømmen af dårlige tal fra især USA fortsætter.

Foto: DAVID MCNEW
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prisen på råolie fortsætter med at falde og er nu nede på det laveste niveau i fem uger. Det er den stigende bekymring for den globale vækst, der sender oliepriserne ned.

På det sidste er det væltet ud med svage nøgletal ikke bare fra USA, men også fra Japan og tilmed Kina.

Læs også: Børserne: Stigninger med olieselskaberne i front

Olie til levering i september koster nu 75,25 dollars per tønde på New York Mercantile Exchange, hvilket er det laveste det laveste niveau siden 12. juli.

Men kommer der flere svage tal for udviklingen i USA’s økonomi senere på ugen, kan prisen på olie let falde til 72 dollar per tønde, udtaler flere analytikere til nyhedsbureauet Bloomberg.

Også aktierne i Asien er faldet tirsdag morgen af bekymring for den globale vækst.

Det japanske Nikkei 225-indeks dykkede 0,7 procent til 9.128,85 og er dermed nede på det laveste niveau siden november sidste år.

Læs også: Greenpeace på olietogt i Nordatlanten

Den økonomiske vækst i Japan steg med bare 0,4 procent på årsbasis i andet kvartal. Der var ventet en vækst på hele 2,3 procent.

OIiepriserne vil i de kommende dage muligvis blive påvirket af et uvejr, der er under udvikling nær Mexico, hvor der findes flere store oliefelter.

Det er et kraftigt lavtryks-område i den nordlige del af den mexicanske golf, der har 60 procent chance for at blive til en tropisk cyklon, oplyste det nationale Hurricane Center i USA i går.

”Der er en høj chance for, at systemet bliver en tropisk cyklon inden for de næste 48 timer,” blev det sagt.