Olieprisen glider til det laveste niveau i 11 år

Ned og ned. Oliepriserne kender kun en vej for tiden.

Dykket i oliepriserne kommer på trods af, at de indledte ugen med at stige oven på den eskalerende konflikt mellem Saudi-Arabien og Iran. Der udbrød diplomatiske spændinger mellem de to lande, som anses for at være Mellemøstens mest magtfulde stater, lørdag, da Saudi-Arabien henrettede den fremtrædende religiøse leder Nimr al-Nimr. Søndag afbrød Saudi-Arabien alle forbindelser til Iran og udviste den iranske ambassadør. Fold sammen
Læs mere
Foto: KJETIL ALVSVIK / BP / HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prisen for den europæiske referenceolie, Brent, er droppet til det laveste niveau i 11 år, skriver Financial Times.

Onsdag formiddag koster en tønde Brent under 36 dollar. I løbet af formiddagen har prisen været nede at vende på 35,56 dollar per tønde. Også den amerikanske referenceolie, WTI, bliver ved med at glide og koster onsdag formiddag ned mod 35,44 dollar tønden.

Dykket i oliepriserne kommer på trods af, at de indledte ugen med at stige oven på den eskalerende konflikt mellem Saudi-Arabien og Iran. Der udbrød diplomatiske spændinger mellem de to lande, som anses for at være Mellemøstens mest magtfulde stater, lørdag, da Saudi-Arabien henrettede den fremtrædende religiøse leder Nimr al-Nimr. Søndag afbrød Saudi-Arabien alle forbindelser til Iran og udviste den iranske ambassadør.

Stigningerne fra ugens start er i mellemtiden blevet afløst af fald, og prisen for Brent er dalet med 8 pct. siden mandag.

Ifølge finanshuset Barclays er en mulig forklaring på det overraskende fald i oliepriserne i kølvandet på de nylige geopolitiske spændinger, at spændingerne underminerer sammenslutningen af de olieeksporterende landes, Opec-medlemmerne, evne til at koordinere en lavere olieproduktion, skriver Financial Times.

Med forholdet mellem Opec-sværvægterne Saudi-Arabien og Iran på et historisk lavpunkt er det ifølge Barclays desuden blevet mindre sandsynligt, at Opec-landene kan skære i deres output.