Olieprisen glider ned og rammer laveste punkt siden 2004

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gennem længere tid er oliepriserne faldet, og det fortsætter mandag, hvor den europæiske referenceolie, Brent, har nået sit laveste niveau siden juli 2004.

Det skriver Bloomberg News, som uddyber med at forklare, at det fortsat er overproduktion og stadigt stigende lagre, som presser priserne. Og uden udsigter til lavere produktion fra de store eksportørers side, er der lagt op til yderligere prisfald.

Ifølge Ric Spooner, der er chefanalytiker hos CMC Markets i Sydney, har der ikke været nogen væsentlige tegn på en stigning i efterspørgslen.

Chefanalytikeren nævner over for Bloomberg News, at man endnu ikke har set nogen meningsfulde nedskæringer i produktionen. Intet er ændret på oliemarkedet over de seneste par måneder - bortset fra prisen, påpeger han.

Dertil kommer en stærk amerikansk dollar i kølvandet af den amerikanske centralbanks renteforhøjelse i sidste uge. Og som afregningsvaluta i de fleste råvaregrupper giver den fornyede styrke anledning til et nedadgående pres på prissætningen.

En tønde af den europæiske referenceolie koster mandag morgen 36,40 dollar mod 37,60 dollar fredag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 34,45 dollar mod 35,40 dollar fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS