Olieprisen dykker yderligere uden udsigt til aftale

Mandag fortsætter olieprisen nedad. Et planlagt forsoningsmøde er udsat, og verdens største olieproducent, USA, synes ikke at ville være med.

Efterspørgslen på olie er faldet betydeligt, fordi så mange er hjemme og ikke bevæger sig meget rundt. Samtidig har to af de største olielande været i slagsmål, som har forstærket prisfaldet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Angus Mordant/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Olieprisen fortsætter mandag morgen med at falde, fordi der endnu ikke er udsigt til en hurtig løsning på priskrigen mellem nogle af de største olieproducerende lande.

Endnu fem procent var olieprisen nede tidligt mandag, så den nu koster 33,22 dollar for en tønde Brent-olie, skriver det norske nyhedssite E24.no. Et planlagt hastemøde mandag mellem den udvidede gruppe af olieproducerende lande er nemlig blevet udsat til torsdag.

Rusland og Saudi-Arabien har været i priskrig, og det har sammen med den manglende efterspørgsel på olie – fordi så mange er hjemme som følge af coronakrisen – fået benzinpriserne til at dykke. Olielagrene er nemlig fyldt op.

Vil begrænse olieproduktionen med ti procent

Olielandene forsøger at nå til enighed om at skære ned på den globale produktion med mindst ti millioner tønder om dagen for på den måde at bringe olieprisen op igen. Det svarer til godt ti procent af den globale olieproduktion.

Olieprisen er faldet til godt halvdelen i 2020.

Balladen blandt olielandene fortsætter dog. USA er verdens største olieproducent, og selv om præsident Donald Trump flere gange har forsøgt at få Rusland og Saudi-Arabien til at enes om en ny aftale, beskrev han ifølge nyhedsbureauet Bloomberg lørdag de olieproducerende landes organisation, OPEC, som et kartel.

Diplomater forsøger nu at få et møde i stand fredag blandt energiministrene i de 20 største økonomier, G20-landene, for at få USA til at gå med i en aftale. Både Saudi-Arabien og Rusland har vist tegn på at ville indgå en aftale om koordinerede nedskæringer i produktionen, men USA skal med for at sikre, at det har effekt.