Olien falder på øgede mængder fra Opec- og Trump-frygt

Prisen på en tønde olie er faldet fredag, efter at de olieeksporterende lande i Opec har skruet op for hanerne. Samtidig ryster det overraskende valg af Donald Trump som den næste amerikanske præsident fortsat markedet.

En tønde Nordsøolie handles fredag klokken 17 i 44,85 dollar, hvilket er 2,5 pct. mindre end torsdag klokken 17, og prisen for en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, er ligeledes faldet med 2,5 pct. til 43,61 dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS/Cooper Neill © Cooper N
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En tønde Nordsøolie handles fredag klokken 17 i 44,85 dollar, hvilket er 2,5 pct. mindre end torsdag klokken 17, og prisen for en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, er ligeledes faldet med 2,5 pct. til 43,61 dollar.

Iran og Irak vil undtages fra en generel beslutning om, at Opec-landene skal skære i olieproduktionen, hvilket vil blive diskuteret på organisationens kommende møde i Wien 30. november.

Prisen på en tønde råolie er faldet 15 pct. fra det højeste niveau i oktober. Og faldet er sat ind i takt med stigende tvivl om, hvorvidt der kan opnås enighed på Wien-mødet på trods af andre meldinger fra det seneste møde i Algier. Opec-landene har øget sin produktion i fem måneder i træk.

- Olien falder i dag på grund af Opecs selvpåførte sår. Opec-landene bekender de store stigninger i produktionen, hvilket kan gøre det umuligt at håndtere målene fra mødet i Algier, siger John Kilduff, partner i Again Capital LLC, til Bloomberg News.